Howard Webb je letos že sodil finale Lige prvakov med Interjem in Bayernom. Foto: Reuters
Howard Webb je letos že sodil finale Lige prvakov med Interjem in Bayernom. Foto: Reuters
Roberto Rosetti
Roberto Rosetti je na svetovnem prvenstvu spravil v slabo voljo predvsem Mehičane. Foto: Reuters

Njegova pomočnika bosta rojaka Darren Cann in Michael Mullarkey. Za 38-letnim Webbom je letos že en pomemben finale, saj je sodil zadnjo tekmo Lige prvakov med Interjem in Bayernom (2:0).
V Južni Afriki se je do zdaj predstavil trikrat. V predtekmovanju je vodil tekmi Španija - Švica (0:1) in Italija - Slovaška (2:3), v osmini finala pa srečanje Brazilija - Čile (3:0).
Rosetti v pokoj
Italijanski sodnik Roberto Rosetti, ki je na tekmi osmine finala med Argentino in Mehiko (3:1) storil veliko napako, se je medtem odločil, da konča kariero.
42-letni Rosetti bo od zdaj opravljal vlogo delegiranja sodnikov v italijanski drugi ligi. Prvenstvo v Južni Afriki mu ne bo ostalo v lepem spominu, saj je postal tarča hudih kritik, ko je priznal zadetek Carlosa Teveza, ki je na srečanju proti Mehiki Argentino popeljal v vodstvo z 1:0 iz nedovoljenega položaja. Poudaril pa je, da ta napaka ni vplivala na njegovo odločitev, da se poslovi od piščalke.

Rosettija je Mednarodna nogometna zveza leta 2008 izbrala za najboljšega sodnika na svetu. Istega leta je sodil tudi finale evropskega prvenstva na Dunaju med Španijo in Nemčijo. V zadnjih treh letih je med drugim vodil še tri polfinalna srečanja Lige prvakov.