Elano je potrdil zmago Brazilcev. Foto: Reuters
Elano je potrdil zmago Brazilcev. Foto: Reuters
Luis Fabiano
Luis Fabiano je mojstrsko matiral Boubacarja Barryja sredi prvega polčasa. Foto: Reuters
Didier Drogba
Drogba je bil natančen z glavo. Foto: Reuters
Kaka
Sodnik Stephane Lannoy je Kakaju upravičeno pokazal rdeči karton. Foto: Reuters

Petkratni svetovni prvaki so bili precej boljši tekmec, po vodstvu s 3:0 pa so malce popustili in Didier Drogba je znižal. Drugi rumeni karton je prejel Ricardo Kaka, ki ne bo igral na srečanju zadnjega kroga skupine F proti Portugalski. "Sloni" se bodo v petek pomerili s Severno Korejo. Brazilski selektor Dunga je bil boljši od svojega trenerja pri Fiorentini v sezoni 1988/89 Svena Görana Erikssona.

Za najboljšega igralca tekme v MMC-jevem glaskovanju ste izbrali Luisa Fabiana (83 %). Več o nagradni igri si preberite tukaj.
Preizkusite se v napovedovanju izidov na Nostradamusu.

Mojstrski strel Fabiana
Brazilci so začeli odločno. Robinho je že v drugi minuti streljal prek vrat. Po izenačeni igri na začetku srečanja so varovanci Dunge povedli v 25. minuti. Kaka je lepo zaposlil Luisa Fabiana, ki se je na desni strani sam znašel pred vratarjem Boubacarjem Barryjem. Z izjemnim strelom z desnico je žogo poslal pod prečko.

V videoposnetkih desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

"Sloni" v prvem delu nenevarni
Slonokoščena obala, ki je v prvem krogu remizirala s Portugalsko (0:0), je že od prve minute igrala z Drogbajem. Po zaostanku je morala bolj napasti, vendar si resnejše priložnosti do odmora ni pripravila. V 38. minuti je dvakrat poskušal Aruna Dindane, a so njegov prvi strel brazilski branilci ustavili, po drugem od daleč pa je žoga končala v naročju vratarja Julia Cesarja. Nekaj minut pozneje se je za strel od daleč odločil tudi Emmanuel Eboue, a je žoga zletela mimo gola.
Elano potrdil zmago
Najboljši igralec tekme Fabiano je v 50. minuti s pomočjo roke preigral nekaj obrambnih igralcev, nato pa z levico ukanil še vratarja Barryja. Drogba bi lahko štiri minute pozneje znižal, a je z glavo le za las zgrešil cilj. V 62. minuti je Kaka na levi strani lepo prodrl proti kazenskemu prostoru in v sredini zaposlil Elana, ki je z levo nogo povišal na 3:0.
Častni gol Drogbaja, neumnost Kakaja
Brazilci so se prehitro sprostili in dovolili tekmecem, da znižajo izid. Preveč poigravanja je kaznoval Drogba, ki se je po podaji Yaye Toureja izognil prepovedanemu položaju in z glavo premagal Cesarja. Južnoameričani so od 88. minute igrali z igralcem manj - Kaka je najprej v 85. minuti porumenel zaradi prekrška, nato pa je s komolcem udaril Kaderja Keitaja. Do konca so imeli "sloni" še dve priložnosti, a izid se ni spremenil. Strel rezervista Gervinha je Cesar odbil v kot, dobro je posredoval tudi pri strelu Drogbaja v sodnikovem podaljšku.
Brazilci so tretja reprezentanca, ki ima po dveh krogih stoodstoten izkupiček. Dve zmagi imata tudi Nizozemska in Argentina. Boljši so bili v vseh statističnih podatkih, žogo so imeli v svoji posesti 56 odstotkov igralnega časa, v strelih na gol je bilo 12:10, v strelih v okvir vrat pa 6:4.
Eriksson jezen zaradi igranja z roko
"Prvi zadetek Brazilcev je bil zares lep. Drugi gol bi moral sodnik razveljaviti, saj je Fabiano igral z roko," je povedal selektor slonov Eriksson.
"Dunga mi v pogovorih vedno vliva samozavest. To mi je danes zelo pomagalo," je bil nasmejan Fabiano.

SKUPINA G, Johannesburg, Soccer City:
BRAZILIJA - SLONOKOŠČENA OBALA 3:1 (1:0)
84.455; Luis Fabiano 25., 50., Elano 62.; Drogba 79.
RK: Kaka 88./Brazilija

Brazilija: Cesar, Maicon, Lucio, Juan, Bastos, Melo, Gilberto Silva, Elano ( 67./Alves), Kaka 88., Robinho ( 93./Ramires), Luis Fabiano .

Slonokoščena obala: Barry, Eboue ( 72./Romaric), K. Toure, Demel, Tiene , Zokora, Y. Toure, Tiote , Kalou ( 68./K. Keita ), Drogba , Dindane ( 54./Gervinho).

Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)

Ponedeljek ob 13.30:
PORTUGALSKA - SEVERNA KOREJA


Lestvica:

BRAZILIJA 2 2 0 0 5:2 6
PORTUGALSKA 1 0 1 0 0:0 1
SLONOKOŠČENA OBALA 2 0 1 1 1:3 1
SEVERNA KOREJA 1 0 0 1 1:2 0