Žiga je moral zapustiti ekipo Juga, ki se na finalno tekmo pripravlja v Radomljah. Foto: MMC RTV SLO
Žiga je moral zapustiti ekipo Juga, ki se na finalno tekmo pripravlja v Radomljah. Foto: MMC RTV SLO
Kdo gre v Afriko? - peti del

Ko je bilo na treningu na sporedu preigravanje med stožci, je Igor E. Bergant, ki komentira dogajanje za Jug, rekel, da bo podobno tudi na finalni tekmi, saj bodo igralci Severa statični kot stožci.

Medtem so v kampu Severa trenirali vajo za urne noge in zvito glavo. Izvedeli so namreč, da bo jug igral umazano, zato želijo čim bolje simulirati prekrške. Med ocenjevalci "veščin valjanja po tleh" je bil veslač Jani Klemenčič.

Po tehnično zahtevnem treningu se je bilo treba odločiti, kdo bo tokrat zapustil moštvo. V obeh taborih je bila odločitev izjemno težka.

Jug se je odločal med Žigo in Adisom. Oba sta bila sotekmovalcem simpatična, izglasovali pa so, da v svoji ekipi obdržijo Adisa. Žiga se je nekako sprijaznil s slovesom, čeprav mu je ekipa z mečem prerezala vrat, kot se je izrazil.

Severnjaki so znali ceniti Borisovo duhovitost, saj je kolege pogosto spravil v smeh. Posloviti se je moral Sanel, dober nogometaš, za katerega je bil usoden en slab dan.

Kandidati se v šovu Kdo gre v Afriko potegujejo za nastop na finalni tekmi 5. junija ter za dve vozovnici za ogled tekem svetovnega prvenstva v Južni Afriki. V vsaki ekipi (Sever, Jug) bo igralo po 6 nekdanjih nogometnih asov, 6 znanih Slovencev in 6 udeležencev resničnostnega šova.

Kdo gre v Afriko? - peti del