Diego Maradona: Na razpolago imam 23 zveri. Foto: Reuters
Diego Maradona: Na razpolago imam 23 zveri. Foto: Reuters

Argentinski selektor se je ob novinarskem vprašanju le nasmehnil in odgovoril v sebi lastnem slogu: "Nimamo časa razmišljati o Schweinsteigerju. Moji fantje mislijo le na maščevanje za poraz v četrtfinalu leta 2006. Njegove besede me sploh ne skrbijo. Napadli jih bomo z vsemi orožji in to jih očitno skrbi." Maradona se je nato obrnil v kamero in v šaljivem tonu z nemškim naglasom vprašal: "Kaj je, Schweinsteiger? Si nervozen?"

Vrnitev k sistemu 4-4-2 bi bil greh
Maradona je tudi zanikal, da se vrača k sistemu 4-4-2, ki ga je uporabljal proti Nemčiji v zmagi z 1:0 (Higuain) na marčevski prijateljski tekmi v Münchnu in na zadnjem kvalifikacijskem dvoboju. "Ti dve tekmi sta bili taktično popolni, vendar zdaj potrebujemo nekaj drugega. Greh bi bil, da bi s temi igralci spremenil sistem."

Lahm: V soboto bomo videli, kako se obnašajo po porazu
Očitno pa Nemci nadaljujejo besedno vojno. Dan po Schweinsteigerju je puščico proti Argentincem izstrelil tudi Philipp Lahm, ki po navadi ne 'razmetava' z velikimi besedami. "Bastian je povedal, kar je povedal. Vemo, da so Južnoameričani impulzivni in da ne znajo izgubljati. V soboto bomo videli, kako se bodo obnašali po porazu," je povedal kapetan Elfa.