Bastian Schweinsteiger:
Bastian Schweinsteiger: "Ne smemo se pustiti sprovocirati". Foto: Reuters
Diego Maradona in Carlos Tevez
Dvoboj Argentine in Nemčije bo obračun dveh najučinkovitejših ekip na SP-ju v Južni Afriki. Foto: Reuters

"Vse se začenja že pred tekmo. Vidi se, kako gestikulirajo ter skušajo vplivati na nasprotne igralce in sodnike. To ni del nogometne igre, to je pomanjkanje spoštovanja do nasprotnika. Ne smemo se pustiti sprovocirati," je pred četrtfinalno tekmo besedno vojno začel vezist Bayerna.

Napeto že pred štirimi leti
Schweinsteiger je bil del nemške ekipe, ki je pred štirimi leti izločila Argentino po enajstmetrovkah (4:2) v isti fazi tekmovanja. Po tekmi so si na igrišču v lase skočili tako igralci kot člani strokovnih štabov.

Vroča debata med obema klopema je potekala tudi med polčasoma dvoboja osmine finala Argentina - Mehika, potem ko je sodnik priznal zadetek Carlosa Teveza iz prepovedanega položaja. "To vedenje kaže njihov karakter in miselnost," je oster Schweinsteiger in dodaja: "Upam, da bo sodnik na naši tekmi videl, kdo provocira koga."

Löw zaznal vrzeli v argentinski ekipi
Medtem je nemški selektor Joachim Löw v argentinski vrsti opazil slabosti, ki jih namerava v soboto izkoristiti. "Gre za izjemno moštvo, ki je vsekakor eden izmed favoritov za naslov. Imajo izkušnje, sijajen napad, ki ne temelji le na Messiju. Kljub temu smo v njihovi igri zaznali nekaj slabosti, toda to informacijo bom zadržal za svoje igralce."