Slovenci so razočarani kot še nikoli. Foto: Reuters
Slovenci so razočarani kot še nikoli. Foto: Reuters
Robi Koren
Robert Koren je vodil ekipo kot pravi kapetan. Foto: EPA

"Rezultat je, kakršen je, igrali smo proti svetovni velesili. Danes je trepetalo pol sveta, ko je igrala majhna Slovenija. Čestitke fantom, upam, da se jim bo tole kdaj vrnilo. Spoštujem jih kot ljudi in kot športnike. Ne morem vam opisati, kako sem z njimi užival. Angleži so imeli več od igre in priložnosti, vendar smo se borili. Zmanjkal nam je tisti poljub sreče, ki bi si ga zaslužili. Naj gre vse skupaj k vragu, po domače rečeno. Marsikaj v športu ni pošteno, to, kar se je danes zgodilo, ni bilo. Upam da bodo ljudje to vseeno znali ceniti," je neposredno po tekmi komentiral slovenski selektor in v studiu TV Slovenija nato dodal.

Za nekoga štiri točke nič, mi si jih bomo zapomnili
"Poskušali smo dati gol, vendar pritisk danes čisto drugačne Anglije je bil prevelik. Igrali smo proti mojstrom, ki pomenijo največ na svetu, in oni so zadnjih 15 minut dobesedno trepetali. Ne manjka nam nič, razen mir, da lahko delamo in se družimo. Danes smo v nekaj situacijah zaspali, to pa so igralci, ki jih znajo izkoristiti. Hvala vsem, ki so bili z nami v Port Elizabethu. Vračamo se v soboto, želim si, da bodo fantje doživeli spoštovanje, ki si ga zaslužijo. Imamo štiri točke, za nekoga ne pomenijo nič, mi si jih bomo zapomnili."

"To klapo bomo še naprej držali skupaj"
Kapetan Robert Koren je takole strnil svoje misli: "Rad bi v imenu vseh povedal, da smo dali vse od sebe. Zavedali smo se, kaj ta tekma pomeni. Pritisk je bil velik. Dobro smo stali na igrišču, dvakrat ali trikrat nam je popustila koncentracija, kar je bilo usodno. Smo izredno razočarani, vendar mislim, da smo lahko na naše dosežke ponosni. Smo skupina fantov, ki si želimo uspeha in napredka. Treba se je ozreti v prihodnost in dvigniti glave. To klapo bomo še naprej držali skupaj."

Zlatko Dedič: "Kot kaže res nimamo sreče, težko mi je zdaj govoriti, ne najdem besed. Smo zelo razočarani, a moramo biti tudi zelo ponosno na to, kar smo naredili, saj je le malo manjkalo. Pri takšnih trenutkih ostaneš brez besed, manjkal nam je kanček sreče, a verjemite: v nogometu se vse vrne, zdaj imamo res velik kredit s srečo. V prihodnosti se nam bo to prav gotovo vrnilo in upamo, da se bomo še uvrščali na velika tekmovanja in osrečili, še bolj kot zdaj, naše navijače."

Zlatan Ljubijankič: "Zaenkrat je manjše razočaranje zaradi tekme in rezultata, kakršen je bil na tekmi med ZDA in Alžirijo. Mislili smo, da se je končala z 0:0, potem pa dobili informacijo, da se je končala z 1:0. Tako smo zdaj vsi razočarani, ampak mislim, da bo po nekaj prespanih nočeh bolje, saj smo dosegli nekaj, kar še nobeni slovenski ekipi ni uspelo. Ob tem pa smo tudi Slovenijo predstavili v pozitivni luči."

Tim Matavž: "Slišali smo, da je izid na drugi tekmi med Alžirijo in ZDA 0:0. Tako smo bili skoraj prepričani, da bomo napredovali. Toda nato so Američani zabili gol ob koncu tekme in to nas je potrlo. Razočaranje je, kot bi se vse zarotilo proti nam. Ampak kaj hočemo. V drugem polčasu smo imeli dve, tri lepe priložnosti, ampak nismo zadeli. Tudi to se zgodi."

Capello dočakal moštvo iz kvalifikacij
Angleškemu selektorju Fabiu Capellu se je seveda odvalil kamen od srca: "To hočem. Tako ekipo, tak odnos. Res sem zadovoljen, da je končno tu ekipa iz kvalifikacij, ekipa, ki jo poznam. Zdaj gremo lahko naprej brez vsakega strahu, nogometaši nimajo strahov, nimajo dvomov."