Miroslav Klose je rešetal tudi argentinsko mrežo. Foto: Reuters
Miroslav Klose je rešetal tudi argentinsko mrežo. Foto: Reuters

Skupaj sta zbrala že devet zadetkov, prvi štiri, drugi pet na letošnjem SP-ju, vsak posebej pa lovita svoje rekorde. Klose se je med najboljšimi strelci svetovnih prvenstev z včerajšnjima goloma proti Argentini izenačil z Gerdom Müllerjem na 14 in je le še za zadetek oddaljen od Ronalda, Villa je s petimi na novo postavil mejnike španskega nogometa.

Villova nora statistika: 43 golov na 63 tekmah
Paragvajcem je zabil že 43. gol na 63. reprezentančni tekmi, tako da je le še za enega oddaljen od Raula (44/102), že zdaj je izenačil španski rekord največ zadetkov na enem prvenstvu Emilia Butraguena (pet zadetkov na SP-ju 1986) in kot prvi španski nogometaš zadel na štirih zaporednih tekmah SP-ja.

Naslov več vreden kot vsi goli skupaj
Toda posamični dosežki v sredo v Durbanu ne bodo v ospredju, šteli bosta le reprezentanci. Za oba. "Ne vem, če mi bo uspelo preseči Ronalda, in me niti ne briga. Že pred Argentinci nisem razmišljal o rekordu, hotel sem le dobiti tekmo. Precej bolj me zanima dosežek reprezentance. Če postanemo svetovni prvaki, bo to precej pomembnejše kot kateri koli gol, ki sem ga zabil," je hladnokrven Klose in opozarja Špance.

Villa vedno odgovori z goli
"Tokrat je situacija drugačna. Zdaj smo boljši, kot smo bili na zadnjem Euru. Imamo drugačne nogometaše, tako kot Španci." Še vedno pa med njimi napadalec Bayerna najprej izpostavi Villo: "Je skorajda tako kompleten kot Messi in tako kot njega mora tudi Villo ustavljati celotna ekipa. Ne le posameznik. Je odličen napadalec in vedno na najpomembnejših tekmah odgovori z goli. Natančno spremljam njegovo kariero in prestop v Barcelono le še potrjuje, na kakšni ravni igra."

"Nemci zagotovo niso zadovoljni"
Novopečeni napadalec katalonskega velikana o posameznikih pri Nemčiji (še) ne govori, po veliki zmagi proti Paragvaju, po njegovi oceni najtežji na SP-ju, je bil jedrnat: "Nemci zagotovo niso zadovoljni, da se bodo v polfinalu srečali s Španci."