50-letni Joachim Löw je vrstnik nekaj mesecev mlajšega Diega Maradone, ki bo okroglo obletnico praznoval 30. oktobra letos. Löw ni bil takšen vrhunski nogometaš kot Maradona, zato pa je očitno precej boljši selektor. Foto: EPA
50-letni Joachim Löw je vrstnik nekaj mesecev mlajšega Diega Maradone, ki bo okroglo obletnico praznoval 30. oktobra letos. Löw ni bil takšen vrhunski nogometaš kot Maradona, zato pa je očitno precej boljši selektor. Foto: EPA
Lione Messi
Maradona je po tekmi tolažil Messija kot oče sina. Foto: EPA

4:0 proti Nemčiji je argentinskega selektorja Diega Maradona razumljivo močno pretresel, a odločitve o svoji prihodnosti še ni sprejel.

"Danes je najtežji dan v mojem življenju, saj se je tekma končala povsem drugače, kot smo pričakovali. Še težje je kot takrat, ko sem končal kariero. Počutim se, kot da bi prejel udarec Mohameda Alija. A ta udarec ni zbil ponosa v mojih igralcih, saj vem, da izid ni odraz tistega, kar se je dogajalo na zelenici. Nemci so pač izkoristili priložnosti. Lahko bi odšel že jutri, a želim, da ti otroci pokažejo pravi argentinski nogomet," je v svojem slogu tekmo ocenil Maradona, nato pa vzel v bran igralca leta Lionela Messija, ki turnir zapušča brez zadetka: "Za Messijem je odlično prvenstvo. Resda ni zadel, a to je izključno zaradi tega, ker so bili vratarji zvezde svojih ekip."

Argentina drugače ne zna igrati
Maradona kljub neuspehu meni, da je bil način igranja Argentine pravi: "Spoznal sem, da je to nogomet, ki ga imajo Argentinci radi. To je nogomet, ki vedno stremi k napadanju in doseganju golov. Mislim, da Argentina drugače enostavno ne more igrati."

Löw ne sanja, ampak realno razmišlja o trofeji
Njegov kolega na nemški klopi Joachim Löw meni, da ima Nemčija izjemno priložnost, da po letih 1954, 1974 in 1990 znova stopi na svetovni prestol. "Veliko lahko še osvojimo na dveh tekmah, ki sta še pred nami. Trofeja je na dosegu naših rok."

Löw: Naši igralci mlajši in hitrejši od argentinskih
Kaj je odločilo obračun z Argentino? "Bili smo izjemno disciplinirani in še bolj motiirani. Ob polčasu smo vedeli, da moramo čimprej zabiti še drugi gol, s čimer bi zmanjšali argentinski pritisk. Naši igralci so mlajši in hitrejši kot argentinski, ki morda nimajo več hitrosti. Ponosen sem na to moštvo, igrali smo kot prvaki."