Bo Lionel Messi končno zadel? Svoj edini gol na svetovnih prvenstvih je dosegel leta 2006 v zmagi Argentine nad Srbijo (6:0). Foto: Reuters
Bo Lionel Messi končno zadel? Svoj edini gol na svetovnih prvenstvih je dosegel leta 2006 v zmagi Argentine nad Srbijo (6:0). Foto: Reuters
Seveda imajo tudi Mehičani svojo računico. Kot slabost vidijo obrambo Argentine. Foto: EPA

Tekmo v Leipzigu je v 98. minuti z uradno najlepšim golom na prvenstvu odločil Maxi Rodriguez. Mehičani so takrat povedli v 5. minuti prek Rafe Marqueza, vendar je kmalu izenačil Hernan Crespo.

Pri napovedi tekem pomagajo tudi strokovni komentatorji Televizije Slovenija, ki sodelujejo v aplikaciji Nostradamus. Marjan Pušnik meni, da bodo z 2:1 slavili Argentinci.

Izkoristiti slabosti v mehiški obrambi
Mehičani tudi letos vidijo priložnost. "V obrambi Argentinci niso najboljši, imajo izjemen napad, ampak na bočnih položajih so ranljivi. Pazljivo se moramo pripraviti na tekmo in izkoristiti te slabosti," pravi Marquez.

Po trije napadalci v obeh enajstericah
Tako Mehičani kot Argentinci naj bi tekmo začeli s tremi napadalci, kar obeta izjemno zanimivo tekmo. V "špici" Argentine bodo tako kot na tekmi z Južno Korejo (4:1) Gonzalo Higuain, Carlos Tevez in Lionel Messi.

Marquez: Argentinci so najboljši na svetu
Najboljši igralec sveta na prvenstvu kljub dobri igri še ni zatresel nasprotnikove mreže in v mehiškem taboru se bojijo, da se mu bo odprlo ravno proti njim. "Vemo, da mu je težko odvzeti žogo, ker je zelo hiter in lahko takoj zamenja smer gibanja," o Messiju v superlativih govori soigralec pri Barceloni Marquez in dodaja: "Argentinci imajo najboljše igralce na svetu." Po odsluženi kazni se bo na desno stran obrambe gavčev vrnil Jonas Gutierrez.

Maradona spoštuje Mehičane
"Mehiško reprezentanco spoštujemo, ker kljub porazu proti Urugvaju točno vedo, kaj delajo. Skušali bomo izkoristiti njihove slabosti. Tudi oni morajo spoštovati nas, ker na turnirju igramo dobro in bomo za majico z državnim grbom dali vse od sebe," tekmo napoveduje argentinski selektor Diego Maradona in dodaja: "Na igrišče bom poslal svojo gala enajsterico."

Nedelja ob 20.30:
ARGENTINA - MEHIKA

Verjetni postavi:
Argentina: Romero, Gutierrez, Demichelis, Samuel, Heinze, Mascherano, Di Maria, Veron, Messi, Higuain, Tevez.

Mehika: Perez, Juarez, Marquez, Rodriguez, Salcido, Torrado, Guardado, Osorio, Dos Santos, Franco, Hernandez.

Sodnik: Roberto ROSETTI (Italija)