Izjema v izboru je David Beckham, ki ostaja poškodovan, a  je za ves trud uradno nagrajen s položajem pomočnika trenerja. 35-letni zvezdnik Anglije (115/17) in LA Galaxyja/Milana v Južni Afriki ne bo igral zaradi poškodbe ahilove tetive. Foto: EPA
Izjema v izboru je David Beckham, ki ostaja poškodovan, a je za ves trud uradno nagrajen s položajem pomočnika trenerja. 35-letni zvezdnik Anglije (115/17) in LA Galaxyja/Milana v Južni Afriki ne bo igral zaradi poškodbe ahilove tetive. Foto: EPA
SoccerCity
Kako daleč bi lahko prišla reprezentanca z vseh vetrov? Do finala na Soccer Cityju 11. julija? Foto: Reuters
Jabulani namesto glave
Kdo si po vašem mnenju (ne)zasluži mesta med 23 PPP-jevci? Povejte svoje mnenje in predloge v komentarjih. Foto: EPA

Poškodovani - tukaj smo našli kup uporabnih igralcev, ki po nekakšem naključju večinoma igrajo za Chelsea in jim je ime Michael. V prerezu so najslabšega zdravja Nemci in Angleži. Na selektorjevo "veselje" se s te fronte obeta še kakšna okrepitev, čeprav se Didier Drogba, Arjen Robben in Andrea Pirlo vneto otepajo vpoklica v PPP.

Pozabljeni - najbolj motivirana skupina reprezentantov, saj bi jih gnal izreden motiv, da dokažejo Dungi in Maradoni (kdo pa mislita, da sta?), da je kombinacija užaloščenih Argentincev in Brazilcev iz rdeče-modrega Milana naravnost ubijalska.

Pogrešani in neuvrščeni - Italijana sta v "penziji", čeprav se je Totti nato napol premislil. Preostali izbranci prihajajo iz moštev, ki so bila preslaba, da bi se uvrstila v Južno Afriko. V kategoriji "neuvrščenih" smo še posebej navdušeni nad trojico iz Češke in Rusije, ki je doma ostala na račun "kekcev". Selektorski stolček seveda pripada Guusu "Midasu" Hiddinku, katerega dotik se v zlato ni spremenil le v mariborskem Ljudskem vrtu.

Izbor - zaradi res ostre konkurence so tudi pri izbrani vrsti PPP-ja izviseli številni odlični igralci, predvsem nam je žal tistih, katerih kariere so že prešle zenit (pravi Ronaldo, Adriano, Riquelme ...). Dejansko bi tudi druga PPP-reprezentanca lahko posegla zelo visoko (Given, Mexes, Marcelo, Nasri, Banega, Šišić, Walcott, Cassano, Adebayor ...), 23 reprezentantov je izbranih glede na potrebe hibridnega sistema 4-4-3 in položaje, ki jih lahko zasedejo.

Pripombe - svoje pripombe in pritožbe objavite v komentarjih pod novico in mogoče si bo trenerski dvojec še premislil, saj nazadnje je čas za menjave še do četrtka ob 16.00 oz. 24 ur pred prvo tekmo 19. svetovnega prvenstva.

REPREZENTANCA PPP

Vratarji (3):
Peter Čech (Češka/Chelsea), Rene Adler (Nemčija/Bayer L.), Igor Akinfejev (Rusija/CSKA Moskva);

Branilci (7):
Vedran Ćorluka (Hrvaška/Tottenham), Heiko Westermann (Nemčija/Schalke), Rio Ferdinand (Anglija/Manchester United), Alessandro Nesta (Italija/Milan), Alex (Brazilija/Chelsea), Javier Zanetti (Argentina/Inter), Marcelo (Brazilija/Real Madrid);

Vezisti (7):
Esteban Cambiasso (Argentin/Inter), Michael Ballack (Nemčija/Chelsea), Michael Essien (Gana/Chelsea), John Obi Mikel (Nigerija/Chelsea), Luka Modrić (Hrvaška/Tottenham), Ronaldinho (Brazilija/Milan), Diego (Brazilija/Juventus);

Napadalci (6)
: Andrej Aršavin (Rusija/Arsenal), Francesco Totti (Italija/Roma), Alexandre Pato (Brazilija/Milan), Kevin Kuranyi (Nemčija/Dinamo Moskva), Edin Džeko (Bosna in Hercegovina/Wolfsburg), Zlatan Ibrahimović (Švedska/Barcelona).

Selektor: Guus Hiddink (Turčija, predtem Rusija),
Pomočnik trenerja: David Beckham (Anglija/LA Galaxy).