Sergio Romero je zbral 10 reprezentančnih nastopov. Foto: EPA
Sergio Romero je zbral 10 reprezentančnih nastopov. Foto: EPA
Jens Lehmann
Jens Lehmann je v četrtfinalu SP-ja 2006 ubranil dva od štirih argentinskih strelov. Foto: EPA

Največ priprav je imel argentinski varuh mreže Sergio Romero. "Od začetka prvenstva v našem štabu analiziramo izvajanje enajstmetrovk vseh igralcev. Nikoli ne veš, kdaj se boš pojavil v položaju, ko moraš braniti strel z bele točke," je pripravljen na vse 23-letni vratar.

Lehmann uporabljal "plonkec"
Podobno taktiko je ubral nemški "krotilec" Jens Lehmann, ki je na zgoraj omenjeni tekmi pred izvajanjem enajstmetrovk pogledal na majhen listek, kjer je imel zapisane podrobnosti o argentinskih izvajalcih. "Plonk listek" je očitno deloval, saj so Nemci dobili tekmo s 4:2.

Analiziral nemško reprezentanco
"Glede na ves trud, ki ga vlagamo v ta turnir, smo pripravljeni dobiti prav vse tekme, bodisi v rednem delu bodisi v podaljških," je prepričan Romero, ki je analiziral še nemška najmočnejša orožja: "Podolski ima odličen strel z razdalje, vedno pripravi levico, da bo udaril. Klose je nepopustljiv in ulovi skoraj vsako žogo, Özil je tehnično odličen, hkrati pa so vsi visoki in s tem nevarni pri kotih ter prostih strelih."

Pohvalil trdno obrambo pred seboj
Romero je na štirih tekmah prejel le dva zadetka, pri tem ni pozabil pohvaliti svoje obrambe: "V povprečju moram ubraniti le dva strela na tekmo, kar pomeni, da imam pred seboj zares odlične nogometaše." Nekateri so vratarja Alkmaarja kritizirali, ker žogo pri predložkih (pre)pogosto boksa. "Vratar na tekmi ne sme neumno iztekati iz vrat, kadar mora braniti, to počne tako, da je zanesljiv in hkrati vliva zanesljivost svoji obrambi," je odločen Romero.