Didier 'Tito' Drogba dokazuje, kako velika je afriška želja po uspehu na 'domačem' SP-ju. Foto: Reuters
Didier 'Tito' Drogba dokazuje, kako velika je afriška želja po uspehu na 'domačem' SP-ju. Foto: Reuters
Jacob Zuma in Sepp Blatter
Sepp Blatter je že napovedal, da se bo decembra potegoval še za četrti predsedniški mandat. Foto: EPA

Drogbaja so po poškodbi roke pred dnevi mnogi že odpisali za bližnje svetovno prvenstvo. Poškodoval se je na pripravljalni tekmi z Japonsko v Švici, ko se je zaletel s Tuliom Tanako. V Švici so ga nemudoma operirali, zdaj pa se že pripravlja na prve preizkušnje na svetovnem prvenstvu. Napadalec Chealseja ima desno roko v posebni plastični zaščiti. "Če bi igrali danes ali jutri, ne bi mogel igrati. Glede na to, da je do tekme še nekaj časa, pa bo bržkone lahko igral," je napovedal selektor Slonokoščene obale Šved Sven-Goran Eriksson.

Kapetan Jahia odšepal s treninga
Dva dneva pred tekmo s Slovenijo se v alžirski izbrani vrsti soočajo s težavami. Na dopoldanskem treningu si je levi gleženj poškodoval Antar Jahia, ki mu je selektor zaupal kapetanski trak, potem ko se je zaradi slabe forme odrekel Jazidu Mansuriju. Proti koncu petkovega treninga alžirskega moštva je z igrišča odšepal Jahia, iz alžirskega tabora še niso sporočili, za kako hudo poškodbo gre.

Pri 71 letih na Twitter
Pomen spletnih socialnih mrež so spoznali tudi pri Mednarodni nogometni zvezi. Predsednik Fife Joseph Blatter bo zato med nogometnim svetovnim prvenstvom na Twitterju razlagal svoje misli v zvezi s SP-jem. Njegov račun: http://twitter.com/SeppBlatter .

"Azzurri" dve tekmi brez Pirla
31-letni motor branilcev naslova svetovnih prvakov Andrea Pirlo ima še naprej težave z gležnjem, zato ne bo mogel igrati na prvih dveh tekmah prvenstva. Na obračunih "azzurrov" s Paragvajem in Novo Zelandijo bo Pirla zamenjal Riccardo Montolivo.

Bentdner ostaja v posebnem programu
Danska bo v ponedeljek proti Nizozemski morala igrati brez prvega napadalca Nicklasa Bendtnerja, ki še vedno ni povsem okreval po majski poškodbi dimelj. 22-letni član Arsenala še vedno vadi po prilagojenem programu in do ponedeljka še ne bo nared za igro.

Fabio spodbuja Britance v Afganistanu
Britanski ministrski predsednik David Cameron je v Afganistan prenesel sporočila podpore "najpomembnejšega Angleža v tem mesecu" selektorja Fabia Capella. Italijan na angleški klopi je britanskim vojakom med drugim sporočil: "Medtem, ko se v Južni Afriki borimo za čim večji uspeh, vam želimo sporočiti, da verjamemo, da ste pravi junaki vi."