Rigobert Song se je zapisal v afriško nogometno zgodovino. Foto: EPA
Rigobert Song se je zapisal v afriško nogometno zgodovino. Foto: EPA
Danko Lazović
Danko Lazović ne skriva tega, da kadi. Foto: EPA

Nekdanji branilec Liverpoola, West Ham Uniteda in Galatasaraya je prvič kamerunske barve na svetovnih prvenstvih zastopal leta 1994 v ZDA, ko je tekmovanje končal v skupinskem delu. Štiri leta kasneje v Franciji ga je doletela enaka usoda, leta 2002 pa je s soigralci v skupini E klonil pred Nemčijo in Irsko. Tudi tokrat so se "levi" s SP-ja poslovili že v skupinskem delu tekmovanja, dosegli niso niti ene točke.

Nigerijci skoraj obračunali med seboj
Peter Odemwingie
, napadalec nigerijske reprezentance, ki je že končal nastope na letošnjem SP-ju, je razkril, da so se "super orli" po porazu z Grčijo in neodločenem izidu z Južno Korejo v slačilnici skoraj stepli. Hkrati je izstrelil ostro puščico proti kapetanu Nwankwuju Kanuju. "Kanu se ni vedel kot kapetan moštva, razmišljal je le o tem, da bo tretjič nastopil na svetovnem prvenstvu. Ves čas se je prilizoval selektorju Larsu Lagerbäcku, s soigralci pa ni imel nikakršnega stika," je dejal bočni napadalec Lokomotive iz Moskve.

"Pili so in kadili ter uničili Srbijo!"
V Srbiji pa je izbruhnila nova afera. Potem ko so varovanci Radomirja Antića izpadli s SP-ja, je časnik Press objavil posnetke nogometašev s prižganimi cigaretami in steklenicami piva, ki so nastali dan pred tekmo z Nemčijo (1:0). Šlo naj bi za Danka Lazovića, Vladimirja Stojkovića, Nenada Milijaša, Aleksandra Lukovića in Marka Pantelića. "Briga jih za domovino. Pili in kadili so ter uničili Srbijo," so zapisali v časniku. Pri časniku Bilc so ugotovili, da pivo in cigarete niso razlog za izpad, po spletu pa so na račun omenjenih nogometašev že začele krožiti šale. "Star sem 27 let in pred nikomur se mi ni treba zagovarjati, ker kadim. Kadili smo in pili ... Pa kaj? Nismo kršili nobenih pravil. Tako kot se lahko vi, se tudi mi želimo sprostiti pred vsako tekmo. To se je zgodilo po tem, ko smo si ogledali tekmo med Francijo in Mehiko ter odšli spat," pa je o vsem tem dejal Lazović.