Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev (v sredini) je 18. novembra v Mariboru videl poraz Rusov. Foto: EPA
Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev (v sredini) je 18. novembra v Mariboru videl poraz Rusov. Foto: EPA
Radomir Antić
Radomir Antić meni, da srbska reprezentanca ni razočarala. Foto: EPA

"Zelo rad bi navijal za Slovenijo, vendar pa se ji ni uspelo prebiti v drugi krog. Zdaj bom prisiljen izbrati drugega favorita," je dejal Medvedjev, ki je še razkril, da je velik ljubitelj nogometa, a si mu zaradi natrpanega urnika še ni uspelo ogledati celotne tekme. Spomnimo, Rusijo je v dodatnih kvalifikacijah izločila Slovenija.

Usoda Antića še negotova
Selektor srbskih nogometašev Radomir Antić ni želel povedati, ali bo po izpadu v osmini finala svetovnega prvenstva ostal na položaju. Antić prav tako ni komentiral besed predsednika srbske nogometne zveze Tomislava Karadžića, ki je izjavil, da bo Antić ostal brez dela zaslužka.

"Uvrstitve na svetovnem prvenstvu nisem doživel kot neuspeh. Moji nogometaši so pokazali številne odlike, močno upam, da bodo po svetovnem prvenstvu še močnejši," je dejal Antić in odločno zavrnil kritike, da so nogometaši na zaključni turnir odšli nepripravljeni. "Naši reprezentanti so v treh tekmah pretekli 322 km, le na zadnji tekmi proti Avstraliji 117 km in imeli 590 natančnih podaj. A nogomet zna biti zelo krut. Kljub temu smo našo zastavo v Južnoafriški republiki visoko dvignili in jo dostojno zastopali," je sklenil 61-letni strokovnjak.

Osebje hotela pokradlo angleško perilo
Angleška reprezentanca je v domovino odletela brez nekaj kosov spodnjega perila, ki so končali v rokah čistilcev in drugega osebja hotela. Policija je tatove hitro aretirala. Kaj se bo zgodilo z ukradeno robo, še ni znano.

Santos nasledil Rehhagla
Selektorja grške reprezentance Otta Rehhagla, ki je odstopil, potem ko se z Grki ni prebil v osmino finala, bo zamenjal Portugalec Fernando Santos. 55-letni Santos je v zadnjem desetletju uspešno vodil grške klube Panathinaikos, PAOK Solun in atenski AEK.