Nizozemski vratar pozna Luisa Suareza iz Ajaxa, kjer sta soigralca. Foto: EPA
Nizozemski vratar pozna Luisa Suareza iz Ajaxa, kjer sta soigralca. Foto: EPA
Nizozemski nogometaši
Nizozemski nogometaši so neporaženi na zadnjih 24 tekmah! Foto: EPA

Nizozemec se je s tem pošalil na račun Južnoameričana, ki je v četrtfinalu z roko v zadnji minuti podaljška preprečil zanesljivi zadetek Gane. "Poslal sem mu SMS, v katerem sem zapisal, da je nedvomno najboljši vratar na turnirju, zaslužil bi si nagrado Leva Jašina. Vesel sem, da je prejel rdeči karton, saj je sijajen napadalec, prav gotovo bi imel veliko več dela, če bi Suarez lahko igral," je povedal Stekelenburg.

Tabarez ima dovolj govora o roki
Na drugi strani se morajo Urugvajci še naprej ukvarjati s številnimi vprašanji prav na račun slavne roke. Tega ima njihov selektor Oscar Tabarez dovolj: "Prosim prenehajte s temi namigovanji in trditvami, da smo se na nepošten način uvrstili v polfinale! Povem vam še zadnjič - njegova poteza je bila instinktivna, prejel je primerno kazen. Ponosni smo na svoj uspeh, taka vprašanja vnašajo le nemir v našo ekipi. Dovolj je tega!"

Pri napovedi tekem pomagajo tudi strokovni komentatorji Televizije Slovenija, ki sodelujejo v aplikaciji Nostradamus.

Marjan Pušnik napoveduje zmago Nizozemske z 2:1.

Nizozemci prepričani o finalu
Nizozemska javnost je sicer prepričana, da je zmaga proti Urugvaju skoraj gotova - to kažejo številne ankete, v katerih okrog 80 odstotkov ljudi verjame v finale. Tamkajšnji mediji pa si srčno želijo finala proti Nemčiji, s čimer bi dobili priložnost za maščevanje poraza iz SP-ja leta 1974. Takrat so Nizozemci igrali morda najboljši nogomet v svoji zgodovini, a so v finalu klonili pred Zahodno Nemčijo z 2:1.