Zmagovalec prvega tedna Aleš Leban je v trgovini Harvey Norman že prejel LCD-televizor, ki mu bo zagotovo polepšal nogometne užitke ob spremljanju slovenske reprezentance na prihajajočem mundialu. Foto: MMC RTV SLO
Zmagovalec prvega tedna Aleš Leban je v trgovini Harvey Norman že prejel LCD-televizor, ki mu bo zagotovo polepšal nogometne užitke ob spremljanju slovenske reprezentance na prihajajočem mundialu. Foto: MMC RTV SLO
Zlatko Dedič
Uvodna tekma svetovnega prvenstva je ključna, meni Blaž Petrovič. Če bo Slovenija premagala Alžirijo, bo vse mogoče ... Foto: EPA

Spraševali smo vas, katera država je osvojila naslov svetovnega prvaka na prvem prvenstvu leta 1930? Pravilni odgovor je: Urugvaj. Glavno nagrado, ki jo podeljuje Harvey Norman, tokrat dobi Blaž Petrovič s Krškega. Z dekletom trenutno v stanovanju gledata še televizijo z ekranom z diagonalo 33, zato že nekaj časa razmišljata o nakupu novega. Kot nalašč je žreb osrečil prav njiju.

Blaž je velik navijač slovenske reprezentance. Pravi, da napetost pred prvenstvom strmo narašča. "Če bodo na tekmi proti Alžiriji osvojili tri točke, potem je vse mogoče. Privoščim še Angležem, želim pa tudi, da se dokažejo afriške reprezentance!"

Knjigo Juana Vasleta Ustavite svet - mundial je tu! prejmejo Aleksandra Markelj, Robert Jordan, Jure Gubenšek, Edmond Bericha in Boris Rožič.


Do konca svetovnega prvenstva bomo vsak teden objavljali vprašanja, povezana s svetovnimi prvenstvi. Sodelujete lahko s prenosnimi telefoni prek SMS-sporočil. Po koncu vsakega tedna bomo med tistimi, ki so pravilno odgovorili na zastavljeno vprašanje, izžrebali po en Sonyjev LCD-televizor, ki ga bo podaril Harvey Norman, in 5 knjig Juana Vasleta o zgodovini svetovnih nogometnih prvenstev - Ustavite svet - mundial je tu!

Vsi, ki boste v nagradnem kvizu sodelovali vsaj enkrat, se boste v končnem žrebanju potegovali za glavno nagrado - avtomobil KIA Ceed.

Tretje vprašanje se glasi: "Na katerem svetovnem prvenstvu je za reprezentanco Brazilije prvič zaigral Pele?"
a) 1966
b) 1962
c) 1958

Uporabniki prenosnih telefonov morajo na številko 3000 poslati sporočilo z vsebino: "SP presledek št. odgovora". Torej: SP 1, če menite, da je pravilen prvi odgovor, SP 2, če se boste odločili za drugi odgovor, oziroma SP 3, če boste hoteli glasovati za tretji odgovor. Cena povratnega SMS-a je 0,49 evra. Splošna navodila za SMS-glasovanja so dostopna na www.rtvslo.si/sms.

Odgovore na prvo vprašanje lahko pošiljate do ponedeljka, 31. maja, do 18. ure. Ime nagrajenca bo isti dan objavljeno na tej spletni strani in v oddaji Pozdrav Afriki.