Gonzalo Higuain je imel nos za gol, saj se je vedno mojstrsko znašel na pravem mestu. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain je imel nos za gol, saj se je vedno mojstrsko znašel na pravem mestu. Foto: Reuters
Li Čung Jong
Li Čung Jong je tekmo spet naredil odprto. Foto: Reuters
Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain je 'šele' v 32. minuti poslal prvi argentinski strel v okvir vrat, s katerim pa so povedli z 2:0! Foto: Reuters

Varovanci Diega Maradone so tako dosegli še drugo zmago in so z eno nogo že v osmini finala. Tokrat so prikazali veliko boljšo igro kot proti Nigeriji. Lionel Messi je s številnimi preigravanji pripravil veliko priložnosti svojim soigralcem. Junak tekme je bil Higuain, ki je z glavo zadel dvakrat, enkrat pa je bil na pravem mestu, ko se je žoga po strelu Messija odbila od njegove noge. Argentina stopnjuje formo in je tako med glavnimi kandidati za naslov svetovnega prvaka.

MMC-jevi uporabniki ste za igralca tekme izbrali Argentinca Gonzala Higuaina (68 odstotkov glasov).

Povedli so z avtogolom
Gavči so povedli v 16. minuti. Lionel Messi je z leve strani izvajal prosti strel, žogo je nespretno zadel napadalec Park Ču Jong in jo poslal med noge svojemu vratarju.

V videoposnetkih desno si oglejte vrhunce obeh polčasov. Celotno tekmo lahko podoživite na naslednjih povezavah: 1. polčas, 2. polčas

Menjava se je obrestovala
Natančno 16 minut kasneje so gavči vodstvo podvojili, akcija pa se je začela zelo podobno. Belo-modri so na levi strani izvajali prosti strel, po predložku je žogo z glavo podaljšal Nicolas Burdisso (zamenjal je poškodovanega Walterja Samuela), Higuain je nato z glavo s treh metrov žogo spravil čez črto (to je bil sicer šele prvi argentinski strel v okvir vrat).

Lahko bi bilo 3:0, a ob polčasu 2:1
Ob koncu prvega polčasa so si Južnoameričani priigrali nekaj izjemnih priložnosti, s katerimi bi že odločili zmagovalca (strel Angela di Marie z leve strani), a so Azijci zdržali, nato pa v izdihljajih prvega polčasa poskrbeli za presenečenje. V hitrem protinapadu se je pred Sergiom Romerom sam znašel Li Čung Jong.

Korejci zapretili iz protinapadov
Argentinci so aktivno začeli tudi v drugem polčasu, Korejci pa so pretili iz hitrih protinapadov. V 58. minuti se je pred Romerom z desne strani sam znašel Jeom Ki Hun, a je njegov strel cilj zgrešil za pol metra.

Messi slalomiral, Higuain podstavil nogo
V trenutkih, ko so Korejci iskali še drugi zadetek, je sijajni Messi v 76. minuti skreiral še četrti zadetek na tekmi. Po slalomu na levi strani se je žoga od vratnice odbila pred Higuaina, ki je le podstavil nogo in zadel za 3:1. Le štiri minute kasneje je Higuain dopolnil svoj hat-trick. Tokrat mu je z leve strani podal rezervist Sergio Agüero, "Pipita" pa je z glavo zadel še drugič. Tokrat je žogo prefinjeno preusmeril proti bolj oddaljeni vratnici.

V skupini B se bosta v Bloemfonteinu pomerili Grčija in Nigerija.

SP v nogometu, skupina B, 2. krog:
Johannesburg, Soccer city:
ARGENTINA
- JUŽNA KOREJA 4:1 (2:1)
82.174; Park Ču Jong 16./ag, Higuain 33., 76., 80.; Li Čung Jong 45.

Argentina: Romero, Demichelis, Samuel ( 23./Burdisso), Heinze , Gutierrez , Mascherano , Maxi Rodriguez, Di Maria, Messi, Tevez ( 75./Agüero), Higuain ( 82./Bolatti).

Južna Koreja: Džung Sung Rjong, Oh Beom Seok, Li Jung Pjo, Čo Jong Hjung, Li Džung Su, Kim Džung Vu, Ki Sung Jung, Park Dži Sung, Li Čung Jong ( 46./Kim Nam Il), Park Ču Jung, Jeom Ki Hun .

Sodnik: Franck DE BLEECKERE (Belgija)

Bloemfontein:
GRČIJA
- NIGERIJA 2:1 (1:1)
31.593; Salpingidis 44., Torosidis 71.; Uche 16.
RK: Kaita 33./Nigerija

Lestvica:           
ARGENTINA 2 2 0 0 5:1 6
JUŽNA KOREJA 2 1 0 1 3:4 3
GRČIJA 2 1 0 1 2:3 3
NIGERIJA 2 0 0 2 1:3 0

Skupina A, danes:

Polokwane, ob 20.30:
FRANCIJA - MEHIKA

JUŽNA AFRIKA - URUGVAJ 0:3 (0:1)
42.858; Forlan 24., 80./11-m, A. Pereira 95.

Lestvica:
URUGVAJ 2 1 1 0 3:0 4
MEHIKA 1 0 1 0 1:1 1
FRANCIJA 1 0 1 0 0:0 1
JUŽNA AFRIKA 2 0 1 1 1:4 1