Angleška reprezentanca je na SP odšla z visokimi ambicijami, a se je domov vrnila že po osmini finala. Foto: EPA
Angleška reprezentanca je na SP odšla z visokimi ambicijami, a se je domov vrnila že po osmini finala. Foto: EPA
David Beckham
David Beckham je kljub poškodbi ves čas SP-ja sedel na klopi angleške reprezentance. Foto: Reuters

64-letni Italijan si želi še naprej voditi reprezentanco treh levov, vendar bo moral po pogovoru s predsednikom angleške nogometne zveze Davom Richardsom na dokončno odločitev počakati dva tedna.

"Na potezi je zveza, sam vem, kaj moram storiti"
"Povedal sem mu, da hočem ostati, zdaj pa je na potezi on. Govorila sva tudi o igralcih, ki naj bi igrali v naslednjih kvalifikacijah. Vem, kaj moram storiti," je povedal Capello. Anglijo je prevzel decembra 2007, tik pred svetovnim prvenstvom pa je pogodbo podaljšal do evropskega prvenstva 2012. "Don Fabio" je najbolje plačan selektor na svetu. Na leto dobi okoli 7,5 milijona evrov. Predčasna prekinitev pogodbe bi torej Angleže drago stala.

Angleška zveza si je vzela čas za razmislek
Medtem ko mediji na Otoku izvajajo pravi "pogrom" nad reprezentanco in zahtevajo Capellovo razrešitev, si je angleška zveza vzela čas za premislek. "Vemo, da ima Capello pogodbo z nami do leta 2012 in glede tega se ni spremenilo nič. Nočemo sprejeti odločitve na vrat na nos. Zdaj smo vsi zelo razočarani, a potrebna je tehtna analiza. Odločitev bomo sprejeli v dveh tednih," sporočajo z angleške zveze.

Redknapp prvi favorit za naslednika
Stavnice na Otoku pa že sprejemajo vplačila na naslednjega angleškega selektorja. Prvi favorit je Harry Redknapp (količnik 2,75), ki vodi Tottenham. Sledijo strateg Fulhama Roy Hodgson (4,5), dozdajšnji pomočnik Capella Stuart Pearce (8), trener Aston Ville Martin O'Neill (11) in trener Real Madrida Jose Mourinho (13). Omenjajo se še prvi mož Arsenala Arsene Wenger, David Beckham (oba 17) in Alan Shearer (26).