Saša Jerkovič je pred odhodom v Južno Afriko, kjer za TV Slovenija spremlja dogajanje na svetovnem prvenstu, obljubil pomoč Jasmini Jamnik, toda voditeljica Dnevnika se vseeno poslavlja že v četrtfinalu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Saša Jerkovič je pred odhodom v Južno Afriko, kjer za TV Slovenija spremlja dogajanje na svetovnem prvenstu, obljubil pomoč Jasmini Jamnik, toda voditeljica Dnevnika se vseeno poslavlja že v četrtfinalu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Nadja Bičkova
Nadja Bičkova je pravilno napovedala, da se bo tekma med Anglijo in ZDA končala z 1:1, kar ji je prineslo dve točki, eno za pravilen tip, še eno za točen rezultat. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ana Kobal
Bo Ana Kobal prigalopirala v polfinale? Foto: MMC RTV SLO

ziroma jasno-vitka. Jasmino Jamnik je, tako kot Angleže, pokopal vratar Robert Green.

Voditeljica Dnevnika na TV Slovenija, ki je pred začetkom MMC-jeve igre Jasno-vitke dobila največ vaših glasov od vseh osmih tekmovalk, je izpadla že v četrtfinalu. S 3:2 jo je premagala plesalka Nadja Bičkova, ki si je zmago zagotovila z zavidljivo jasnovidnostjo: pravilno je napovedala, da se bo tekma med Anglijo in ZDA končala z 1:1. Vse bi bilo verjetno drugače, če angleški vratar Green ne bi ob koncu prvega polčasa naredil velike napake in dobil poceni zadetka.

Navija za Barcelono in Španijo
Jasmino bo novica, da ni več v igri za najboljšo jasno-vitko, ujela takoj po prihodu z dopusta. Začetek svetovnega prvenstva je namreč preživela v Barceloni, ki je tudi njen najljubši klub, Španija pa reprezentanca, za katero bo navijala. Poleg slovenske seveda. Letošnje svetovno prvenstvo je pričakala dobro pripravljana. Priznava, da je čutila nekakšno mrzlico, ki se je le še stopnjevala, ko je polnila album z nalepkami vseh reprezentanc.

Saško ni bil posebej v pomoč
Tako bo tekme še lažje spremljala v moški družbi: "Če kje, potem pri nogometu ženska beseda res nima prave teže in včasih je bolje (ali pa vsaj lažje), da potegneš z moškimi, kot da jim nasprotuješ." No ja, to včasih se je vendarle bolje zanesti na svojo intuicijo. Pred začetkom igre Jasno-vitke je namreč Jasmini pomoč obljubil tudi športni novinar Saša Jerkovič, a očitno to ni prav veliko pomagalo ... Jasno, ni kriv Saško, ampak zelenec v angleških vratih - Green.

Končna revizija prvega četrtfinala

Nadja

Jasmina

URG - FRA

0:1
(tip 2 )

2:2
(tip 0 )

ARG - NIG

3:1
(tip 1 )

2:0
(tip 1 )

ANG - ZDA

1:1
(tip 0 )

2:1
(tip 1 )

ŠT. TOČK 3
2


V 2. četrtfinalu bodo odločale malenkosti
V drugem četrtfinalu tekmujeta nekdanja alpska smučarka Ana Kobal in pevka skupine Sexplosion Sara Lednik. Napovedati sta morali tri tekme prvenstva: Alžirija - Slovenija (nedelja), Srbija - Gana (nedelja) in Nizozemska - Danska (ponedeljek). Obe imata zelo podobne napovedi, tudi pri slovenski reprezentanci sta optimistični in pričakujeta zmago proti Alžiriji.

Ana

Sara

ALŽIRIJA - SLOVENIJA

0:2

1:2

SRBIJA - GANA

2:1

2:1

NIZOZEMSKA - DANSKA

3:0

2:0


Ponovimo: zadeti tip prinese eno točko, točen izid dodatno točko. Zmagovalka napreduje v četrtfinale, poraženka izpade. Preostala četrtfinalna para sta Lea Perovšek - Daša Podržaj in Nina Pušlar - Maja Tratnik.