Barcelona in Wolfsburg sta se lani srečala v polfinalu, s skupnim izidom 5:3 pa so napredovale Katalonke. Foto: EPA
Barcelona in Wolfsburg sta se lani srečala v polfinalu, s skupnim izidom 5:3 pa so napredovale Katalonke. Foto: EPA

"Občutki so dobri, v ekipi vlada mirnost. Se pa čuti osredotočenost. Treningi so kratki, učinkoviti, poudarek na taktiki. Menim, da smo dobro analizirale Barcelono in da smo dobro pripravljene na tekmo sezone. Želim si zmage, želim si glasnih navijačev, želim si timskega duha, s katerim želimo pokazati, da si to zmago zaslužimo," je pred finalom dejala 22-letna reprezentančna branilka, ki je lani okrepila Wolfsburg.

Lani v finalu Barca klonila pred Lyonom

Nemški predstavnik bo lovil tretji naslov v tem tekmovanju, do zdaj je slavil v letih 2013 in 2014, šestič pa igra v finalu. Barcelona se bo borila za drugi naslov, v finale pa se je uvrstila četrtič oziroma tretjič zapored. Edini naslov so Katalonke osvojile pred dvema letoma. Rekorderke so nogometašice Lyona, ki so slavile osemkrat. Lani so Barco v finalu ugnale s 3:1.

Finale bo odigran na Philips Stadionu. Foto: EPA
Finale bo odigran na Philips Stadionu. Foto: EPA

V letošnji sezoni Lige prvakinj in kvalifikacijah je igralo 71 klubov iz 49 držav. Barcelona je na poti do finala v četrtfinalu izločila Romo, v polfinalu pa Chelsea. Tudi Wolfsburg je bil v polfinalu boljši od angleškega predstavnika Arsenala, pred tem pa je opravil s PSG-jem. Nizozemska bo prvič gostila finale Lige prvakinj, stadion v Eindhovnu, ki sprejme okoli 35.000 ljudi, pa je razprodan. Srečanje se bo začelo ob 16.00.

Letos štiri Slovenke v Ligi prvakinj

"Veselim se finala. Pred tremi leti sem si ga ogledala, bilo je v Budimpešti. Že takrat sem dobila kar kurjo kožo, navdušili so me organizacija, ognjemet, nivo igre. Zato se zdaj finala res veselim," je še dodala Agrež, ki je prva slovenska nogometašica z uvrstitvijo v finale prestižnega tekmovanja. Tekmo bo sicer začela na klopi.

Sojenje finala bo pripadel Valižanki Cheryl Foster, za katero je tudi uspešna kariera nogometašice, soboto pa bo sodila svoj prvi finale Lige prvakinj. V lanski sezoni je delila pravico na povratni polfinalni tekmi letošnjih finalistk. V letošnjem skupinskem delu so sicer zaigrale še tri slovenske reprezentantke. Mateja Zver pri St. Pöltenu ter Nina Kajzba in Zara Kramžar pri Romi. V kvalifikacijah so igrale tudi nogometašice Pomurja.