Tudi tokrat je na dresu simbol Triglava. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Tudi tokrat je na dresu simbol Triglava. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
V sredini in levo sta kombinaciji v modro-beli barvi z modrimi (za gostujoče tekme) oziroma belimi hlačkami in nogavicami (za domače tekme), zeleni dres pa je rezervni in bo uporabljen na gostujočih srečanjih, če bo modro-bela oprema preveč podobna tekmečevi. Foto: BoBo
Cesar zadovoljen z novimi dresi

Napetost na potniškem terminalu Luke Koper, kjer je bila predstavitev, se je stopnjevala do 19.30, ko so na treh zabojnikih postopno razkrili podobo novega dresa v svetlo modro-beli kombinaciji, na katerem ni zelene barve (zeleni dres je rezervni). Tudi tokrat je na njem simbol Triglava. Dres nosi ekološko noto, saj je sestavljen iz recikliranega poliestra.

Slovenski reprezentantje ga bodo prvič oblekli v sredo na prijateljski tekmi proti Makedoniji, ki bo na koprskem stadionu Bonifika. Prejšnjega so prvič nosili na prijateljski tekmi v Urugvaju junija 2014, skupaj pa so z njim odigrali 16 srečanj in dosegli 19 zadetkov.

Cesar: Čas gre naprej in tako tudi dresi
Prvi vtisi slovenskih reprezentantov nad novo podobo so bili pozitivni. Prvemu vratarju Janu Oblaku so nove barvne kombinacije všeč. "Upam, da nam bo pomagal do velikih uspehov," je dejal čuvaj mreže madridskega Atletica. "Čas gre naprej in tako tudi dresi," je ugotavljal kapetan Boštjan Cesar.
Ob predstavitvi v koprskem pristanišču, kjer so podobo novega dresa razstavili čez tri velike kontejnerje, pa je beseda seveda tekla tudi o novostih novega reprezentančnega cikla, ki ga zaznamujejo številni odhodi.

Te odločitve je treba spoštovati in se vsakemu posebej zahvaliti, je poudaril Cesar. O novih članih reprezentance pa je dodal: "To so kakovostni igralci. Naredili smo šele en trening do zdaj, tako da težko rečem, v kakšnem stanju so in kakšni so kot igralci, zagotovo pa se morajo hitro prilagoditi naši reprezentanci in tukaj sem jaz in starejši igralci, da jim pomagamo. Verjamem v to, da se bodo hitro vklopili."

Oblak o novi vlogi prvega vratarja svari, da gre za odločitev selektorja, koga bo postavil v gol. Sicer pa mu nova vloga ne predstavlja dodatnega pritiska: "To je samo ena dobra velika stvar in bom zelo zadovoljen z vsako priložnostjo, ki mi jo bo dal."

Cesar zadovoljen z novimi dresi