Cristiano Ronaldo je najbolj zveneča okrepitev prenovljenega Reala. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je najbolj zveneča okrepitev prenovljenega Reala. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo in Alfredo di Stefano
Častni predsednik Reala Alfredo di Stefano seveda ni manjkal ob tem svečanem trenutku. Foto: Reuters
Predstavil se je Ronaldo

24-letni zvezdnik je najprej podpisal pogodbo v klubskih prostorih. Portugalec naj bi v naslednjih šestih sezonah v povprečju zaslužil okoli 13 milijonov evrov. Ob predstavitvi Ricarda Kakaja se je na stadionu zbralo okoli 40.000 gledalcev, tokrat pa je bil stadion poln.

Napovedal ga je novi predsednik Reala Florentino Perez, navzoč pa je bil tudi častni predsednik kraljevega kluba Alfredo di Stefano. Vsako besedo je množica pozdravila s huronskim aplavzom, CR pa se je predstavil tudi z žongliranjem. Predstavil se je v belem dresu s številko 9, v Manchester Unitedu je nosil sedmico, a ta pripada Raulu.

"Vesel sem, da sem tukaj. Uresničile so se mi sanje. Naj živi Madrid," je pozdravil svoje nove privržence. Real je zanj na račun Manchester Uniteda nakazal rekordnih 94 milijonov evrov.

Pravilno se je odločil
"Nisem pričakoval, da bo stadion tako poln. Sprejem je bil res impresiven. Nekaj posebnega se je srečati z di Stefanom in Eusebiom. To je bil eden najlepših trenutkov v mojem življenju," je povedal Portugalec in pojasnil, da mu ni nič žal, ker je v lanski sezoni še igral za rdeče vrage: "Pri Manchester Unitedu so sprejeli mojo odločitev. Lani sem se pravilno odločil, osvojili smo Premiero ligo, žal pa smo izgubili finale Lige prvakov. Trenutek je zdaj pravi. V Madridu so res porabili veliko denarja, vendar ekipa je izjemna. Prepričan sem tudi, da je trener Pellegrini pravi. Čaka ga težka naloga ob toliko dobrih igralcih. Zadovoljen bi bil že z eno lovoriko, dve pa bi bile zares super."

"To je zame izjemen izziv. To je zdaj moja nova hiša, dal bom 100 odstotkov za Real," je še dodal.

Navijači dočakali veliki dan
Mediji v Madridu so v ponedeljek podrobno spremljali vsak njegov korak. Ronaldo se je ob 11.30 z zasebnim letalom odpravil na pot iz Lizbone. Realovi možje pa so ga pričakali na vojaškem letališču Torrejon de Ardoz, saj so se bali prevelikega števila navdušenih navijačev na letališču Barajas. V novo domovino je Ronaldo pripeljal še mamo, svoje ožje sorodnike, menedžerja in osebnega kuharja. V bolnišnici La Moraleja je opravil še zadnji zdravniški pregled. Pred stavbo so se že zbrali številni navijači.

Sedma sila ga je na maratonski novinarski konferenci zasula z vprašanji. Zelo nerad je odgovarjal na "rumena" vprašanja. Njegov veliki cilj je vsekakor finale Lige prvakov, ki bo 22. maja 2010 na stadionu Santiago Bernabeu.




Predstavil se je Ronaldo