Pihalci iz Marezig so popestrili dogajanje na derbiju 33. kroga Prve lige si. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Pihalci iz Marezig so popestrili dogajanje na derbiju 33. kroga Prve lige si. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Na tribuni je bil tudi eden najbolj zvestih navijačev Kopra s svojim psom. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
"Sviraj, brate, do jutra!" je pihalni orkester h glasbi spodbudil eden izmed navijačev. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Derbi minil brez golov

To so v petek zvečer storili navijači Kopra, ki jih je ob proslavi naslova državnega prvaka v Novi Gorici na derbiju proti Mariboru (0:0) spremljal Pihalni orkester Marezige. Razigrani godbeniki so že pozno popoldne predramili zaspano mesto vrtnic, na stadionu pa poskrbeli za pravo karnevalsko vzdušje (glej video spodaj). Orkester z več kot stoletno tradicijo (ustanovljen je bil leta 1906) sestavlja 63 članov, v Novo Gorico jih je prišlo približno 40.

Ob koncu zadonela tudi "Vstala Primorska"
"Hodimo samo na največje 'fešte'!" nam je povedal dirigent Boris Babič, ko smo ga povprašali, ali so redni obiskovalci nogometnih tekem. Prvi "nastop" na tribuni novogoriškega stadiona so imeli pred začetkom srečanja, nato ob polčasu, vrhunec pa je bil v zadnjih petih minutah, ko je približno 200 navijačev "kanarčkov" na noge dvignila znamenita primorska himna "Vstala Primorska".

Navijači Kopra, ki so Mariborčane izzvali z vijoličastimi majicami z napisom "Koper prvak danes in jutri!!!", so šov na tribuni začeli z žvižgi gostujočemu trenerju, Izolčanu Darku Milaniču, končali pa z aplavzom novim državnim prvakom, ki so kljub igri z dvema igralcema manj uspeli ostati neporaženi v spomladanskem delu prvenstva. Mariborski nogometaši so pred začetkom tekme športno čestitali tekmecem za lovoriko in jim poklonili šopek rož.

Tekmo si je ogledal tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič, medtem ko selektorja Matjaža Keka ni bilo videti.

Okčič: "Vsi igralci so zadovoljili moje zaupanje"
"Lahko smo zadovoljni s tem rezultatom, saj je bilo zadnje pol ure predvsem v obrambi težko igrati številčno oslabljen. Vsem igralcem, ki so bili na igrišču, vse čestitke. Tekmo smo začeli z nekaterimi novimi igralci, tudi obramba je prvič igrala v tej postavitvi. Igralce, ki so bili nosilci - od Pavlina do Polovanca -, smo spočili, poskušali smo dati tudi več priložnost nekaterim, ki so do zdaj igrali manj. Lahko rečem, da so vsi igralci, ki so nastopili, zadovoljili moje zaupanje in si vsekakor zaslužijo, da so tukaj z nami. Čestitam tudi Mariboru za 'fer' in korektno igro ter da so nam lepo čestitali za naslov prvaka. Omenil bi še naše zveste navijače, ki so nas pospremili na tem zgodovinskem dogodku v Novi Gorici. Tudi njim pohvala za dekoracijo in spodbudo na tribunah," je po neodločenem izidu povedal trener Kopra Nedžad Okčič.

Koprski strateg računa na Mirana Pavlina tudi na preostalih treh tekmah do konca prvenstva, v ožjem krogu so se začeli tudi že prvi pogovori o prihodnosti kluba. Resnejši pogovori, tudi o morebitnih okrepitvah, se bodo nadaljevali že v ponedeljek.

Milanič: "Manjka malce več natančnosti in kreativnosti"
Na drugi strani Milanič ni mogel biti najbolj zadovoljen. "To je bila zanimiva tekma, v kateri je bilo praznično vzdušje za Koper. Mi na žalost tudi z dvema igralcema več nismo uspeli doseči zadetka. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar je ostalo pri remiju. Prišli smo z namenom, da bi Kopru prvi odščipnili vse tri točke v spomladanskem delu, a nam ni uspelo. Na žalost v letošnji sezoni te priložnosti ne bomo več imeli. Daleč od tega, da fantje ne bi želeli, pri njih je velika želja, vendar enostavno v tem trenutku niso v najboljši formi. Tu manjka malce več natančnosti in kreativnosti, ki bi nas dvignili na višjo raven," je dejal Primorec na začasnem delu v Mariboru. Vijoličaste čaka še ena pomembna tekma prihodnjo soboto v Ljudskem vrtu, ko se bodo z Domžalami pomerili za zmago v Pokalu Hervis.

Derbi minil brez golov