Mariborski nogometaši so drugič, prvič po letu 2009, dvignili superpokal. Foto: BoBo
Mariborski nogometaši so drugič, prvič po letu 2009, dvignili superpokal. Foto: BoBo
Mariborčani po letu 2009 znova dvignil superpokal

Zmagoviti zadetek je v 78. minuti dosegel Agim Ibraimi, ki je odgovoril na izenačenje Đorđeta Ivelje z začetka drugega polčasa. V 27. minuti je za Maribor s silovitim polvolejem s približno 30 metrov prvi zadel Željko Filipović. Žoga je nekoliko oplazila Marcosa Tavaresa in v mrežo šla ob desni vratnici.
Vratnica Ibraimija
Vijoličasti so bili v prvem polčasu še dvakrat blizu zadetka. V 33. minuti je Agim Ibraimi z diagonalnim strelom z desne strani zadel vratnico, štiri minute pozneje pa je Goran Cvijanović po podaji Tavaresa sam pred Elvisom Džafićem meril za las mimo vrat.
Pri Olimpiji je bil v prvem delu najnevarnejši Boban Jović, a je v 19. minuti njegov strel z desne strani Jasmin Handanović odbil v kot, kmalu zatem pa je nastreljal le stransko mrežo mariborskih vrat.
Makedonec odgovoril Ivelji
Ivelja je izenačil v 50. minuti. Do njega se je žoga odbila zunaj kazenskega prostora, prodrl je vanj in z 10 metrov žogo poslal v mrežo prek Handanovića, ki mu je stekel nasproti. Po nekaj polpriložnostih na obeh straneh je slabe četrt ure pred zadnjim sodnikovim žvižgom končni izid, kot že rečeno, postavil Ibraimi. Po dvojni podaji z Dejanom Mezgo na desni strani kazenskega prostora je Makedonec zatresel mrežo s 17 metrov z lepim in natančnim strelom po tleh ob daljši vratnici. Ljubljančani so ob koncu poskušali izenačiti, zadnji je v sodnikovem podaljšku zapretil Andraž Šporar, a se izid ni več spremenil.
Druga zmaga
Superpokal seveda nima takšne teže kot državni ali pokalni naslov, a kljub temu ni šlo zgolj za trening oziroma revijalno tekmo. Vsak poraz na večnem derbiju je pač boleč, zato sta ekipi storili vse za zmago. Maribor je superpokal osvojil drugič, prvič je bil najboljši leta 2009. Stara Olimpija je v tem tekmovanju zmagala leta 1995.
SUPERPOKAL

OLIMPIJA - MARIBOR 1:2 (0:1)
4.157; Ivelja 50.; Filipović 27., Ibraimi 78.
RK: Mertelj 89./Maribor

Olimpija:
Džafić, Salkić ( 83./Bešić), Zarifović, Sretenović, Jović , Radujko , Ivelja ( 66./Omladič), Trifković , Lovrečič, Škerjanc ( 46./Vicente), Šporar.

Maribor: Handanović, Trajkovski, Potokar, Rajčević, Mejač, Cvijanović ( 70./Mezga), Filipović, Mertelj , Ibraimi, Velikonja ( 68./Berić), Tavares ( 90./Rep).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

Mariborčani po letu 2009 znova dvignil superpokal