Zmaga v superpokalu bi bila za vijoličaste lepa popotnica pred začetkom državnega prvenstva in obračunom z Željeznićarjem v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zmaga v superpokalu bi bila za vijoličaste lepa popotnica pred začetkom državnega prvenstva in obračunom z Željeznićarjem v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija
Olimpija je v prvi pravi tekmi sezone v četrtek s 3:0 ugnala Jeunesse Esch. Foto: Urban Urbanc
V Ljudskem vrtu za prvo lovoriko v sezoni

Superpokal seveda nima takšne teže kot državni ali pokalni naslov, a kljub temu ne bo šlo zgolj za trening oziroma revijalno tekmo. Vsak poraz v večnem derbiju je pač boleč, zato bosta ekipi storili vse za zmago.

Zahović podkuril Olimpiji
Atmosfero pred srečanjem je še nekoliko bolj "zakuril" športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič, ki je v svojem slogu med drugim dejal, da "Olimpija v svoji kratki zgodovini ni naredila še ničesar. Storili bomo vse, da bi v njeni trofejni sobi še naprej ostali le plakati."

Šiljak pričakuje poslastico
Bolj diplomatska sta trenerja obeh ekip Ermin Šiljak in Darko Milanič. "Pred nami je velika tekma za vse igralce. Pričakujem pravo poslastico, lep derbi, mi pa gremo v Maribor poskušat osvojiti superpokal. Pred tekmo so možnosti enake na obeh straneh, videli pa bomo, kako se bodo dogodki potem razvijali. Mogoče je vse. Superpokal je prva letošnja lovorika, ki jo bomo poskušali napadati. Zaradi igranja v Ljudskem vrtu svoje taktike ne bomo prilagajali. Igrali bomo svojo igro, kakor tudi Maribor, in videli bomo, kdo bo boljši," pravi Šiljak.

Milanič: Lovorika bo ostala v Mariboru
Milanič pa napoveduje: "Zaradi imena nasprotnika je tekma za naš klub in našo okolico izjemno pomembna, pripravili se bomo dobro, seveda pa na vsaki tekmi želimo biti boljši. Še toliko večjo pomembnost pa ima tekma, ker se igra za lovoriko. Morali bomo biti zreli, se odlično pripraviti, nasprotnika smo si ogledali in sem prepričan, da se bomo na dogodke na tekmi znali pravilno odzvati. Zato sem prepričan, da bo lovorika ostala v Mariboru." Vijoličasti so sicer izgubili zadnja dva superpokala. Leta 2010 je bil boljši Koper, lani pa Domžale z 2:1.
Tekmo bo sodil Damir Skomina. Prenos srečanja si oglejte na TVS 2 in na MMC-ju.

SUPERPOKAL

Danes ob 20.00 (prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju):
OLIMPIJA - MARIBOR

Verjetni postavi:
Olimpija: Džafić, Salkić, Zarifović, Sretenović, Jović, Radujko, Ivelja, Trifković, Šporar, Vicente, Nikezić.

Maribor: Handanović, Trajkovski, Arghus, Rajčević, Mejač, Cvijanović, Filipović, Mertelj, Ibraimi, Velikonja, Tavares.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)

V Ljudskem vrtu za prvo lovoriko v sezoni