Jure Košir in Zlatko Dedić sta se oba vpisala med strelce
Jure Košir in Zlatko Dedić sta se oba vpisala med strelce "belih". Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Tim Matavž in Valter Birsa
V Biljah se je znova zbralo lepo število gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Matavž in Birsa organizirala dobrodelni spektakel

Številni znani športniki, estradniki in drugi "pomembneži" so v sončnem popoldnevu (najhujšo vročino je odgnal rahel vetrič) odigrali nogometno tekmo. Po nekaj manj kot 90 minutah je zmagalo Birsovo moštvo v belih dresih, ki je bilo od Matavževih "modrih" boljše z 9:6 (4:2). Med soigralci Birse so bili znanci z zelenic Zlatko Dedić, Matej Mavrič Rožič, Andrej Komac, Sebastjan Komel in Adrijan Fegic, pa tudi rokometaš David Špiler in nekdanji smučarski zvezdnik Jure Košir. V vratih je stal odbojkar Davor Čebron, k zmagi pa je en zadetek prispeval tudi 74-letni Vitko Uršič, nekdanji nogometaš novogoriškega kluba, ki še vedno redno trenira in igra z veterani.

TUKAJ si lahko ogledate prispevek o dogodku v Biljah iz oddaje Primorska kronika na TV Koper.

Timu se je rodila Tia
Matavž je imel kljub "porazu" dovolj razlogov za veselje, saj je v četrtek postal novopečeni očka. Hčerkici sta z dekletom dala ime Tia. Z Matavžem so moči na igrišču združili "žogobrcarji" Bojan Jokić, Miran Burgič, Saša Ranić, Miran Srebrnič in Dušan Kosič, odbojkar Mitja Gasparini, smučar Mitja Valenčič, veslač Jani Klemenčič, novogoriški župan Matej Arčon, nekdanji mož v tej vlogi Črtomir Špacapan, nekdanji minister Patrick Vlačič in drugi. No, omeniti velja še zabavljača Denisa Avdića in Vida Valiča, ki sta poskrbela za največ smeha na tribunah. Prvi si je ob doseženem zadetku namesto majice slekel kar (vrhnje) hlače.

"Bil sem polšpica, ki se je vedno bolj ostrila. Dva gola (en z glavo). Z Dedićem sva se bolje ujela kot z najinima ženskama."
Jure Košir o tekmi na twitterju

Za sojenje je poskrbel 63-letni Italijan Fabio Baldas, ki je v svoji karieri odsodil tudi eno tekmo na svetovnem prvenstvu. Tržačan je leta 1994 v Pasadeni vodil srečanje med ZDA in Kolumbijo (2:1), to pa se je v zgodovino vpisalo predvsem zaradi avtogola Kolumbijca Andresa Escobarja. Nesrečneža so kmalu po vrnitvi v domovino neko noč ubili v Medelinu.

Dokaz, da smučanje in nogomet gresta skupaj
Noč v Biljah - tu sta Birsa in Matavž igrala v mlajših letih, njuno ime pa zdaj nosi nogometna šola - je bila bolj mirna. Za večerno zabavo je poskrbela skupina Rock Partyzani. Četrtfinale evropskega prvenstva med Nemčijo in Grčijo na televizijskem zaslonu v "bifeju" domačega kluba ni zanimal veliko gostov. Jure Košir je bil med tistimi bolj redkimi, ki so za trenutek ali dva uperili pogled v ekran, in je ob tem postregel z zanimivim podatkom, da se je Bastian Schweinsteiger kot otrok ukvarjal z alpskim smučanjem in premagoval tudi zdajšnjega asa belih strmin Felixa Neureutherja ...

Preberite oziroma oglejte si še:
- Prvi dobrodelni spektakel (16. 7. 2010)
- Drugi dobrodelni spektakel (1. 7. 2011)

Ves izkupiček od prireditve bodo prireditelji namenili zavodu Love is Universal, ki si prizadeva za promocijo strpnosti, povezanosti in socialne vključenosti, in fundaciji Vrabček upanja, ki je bila ustanovljena z namenom pomagati pri gradnji sodobnega rehabilitacijskega centra za invalidno mladino v Stari Gori pri Novi Gorici in zbira sredstva za nakup opreme in pripomočkov.

M. R.

Matavž in Birsa organizirala dobrodelni spektakel