Edi Pobega je bil ob dogodku, ki so mu ga priredili prijatelji, zelo ganjen. Foto: Ervin Čurlič
Edi Pobega je bil ob dogodku, ki so mu ga priredili prijatelji, zelo ganjen. Foto: Ervin Čurlič
V Kopru dobrodelna nogometna tekma Gol za Edija

Na Obali zelo priljubljeni Edi Pobega, nekdanji igralec in trener, je lani doživel hudo nesrečo s kolesom in je od tedaj na invalidskem vozičku. Številni njegovi prijatelji so se odločili, da mu bodo pomagali, zato so organizirali akcijo in zbirali denar za njegovo rehabilitacijo in operacijo v Nemčiji.

Poleg nogometašev so se jim pridružili tudi drugi športniki in glasbeniki iz vse Slovenije ter celo veterani Crvene zvezde, med katerimi je bil, denimo, nekdanji jugoslovanski reprezentant Stanislav Karasi. Vse skupaj so spremljali številni gledalci.

Izjemen odziv za izjemnega človeka
"Vsake toliko časa me oblijejo solze. Še enkrat bom rekel, da sem ponosen, da se vse to dogaja in da so mi pripravili takšno enkratno vzdušje," je za TV Slovenija povedal Pobega. "Odziv je bil res izjemen. Tega tudi največji optimisti nismo pričakovali. To potrjuje, kakšen izjemen človek je Edi Pobega," je dodal sopobudnik akcije Valter Matkovič.

Po zelenici so se podili tudi Josip Iličić, Goran Šukalo in Zlatko Dedić. "Spomnim se ga kot super človeka. Škoda, ker se je to zgodilo, ampak življenje je pač tako. Zato smo tu, da danes pomagamo," je dejal napadalec Bochuma.

Sinonim za nogomet in dobro voljo
Slavko Ivančič
in Aleksander Čeferin sta se strinjala, da žoga lahko naredi marsikaj. "Ne politika, samo žoga in zraven še malo "muzike"," je razmišljal primorski glasbenik. Predsednik Nogometne zveze Slovenije pa takole: "Vidimo, da lahko nogomet združi ljudi. Nihče nikogar ne sprašuje, zakaj je tukaj."

"Ko rečete Edi Pobega, je to sinonim za nogomet in za dobro voljo," je Pobego opisal nogometni sodnik Damir Skomina. Nekdanji nogometaš Igor Benedejčič niti za trenutek ni razmišljal, ali bi na prireditev prišel ali ne: "Ob takšni gesti razmišljanja ni. Čestital bi vsem skupaj za organizacijo."

V Kopru dobrodelna nogometna tekma Gol za Edija