Kvalifikacijsko tekmo Lige Prvakov si bodo lahko ogledali državljani Slovenije in BiH-a. Foto: BoBo
Kvalifikacijsko tekmo Lige Prvakov si bodo lahko ogledali državljani Slovenije in BiH-a. Foto: BoBo
Na tribune le državljani Slovenije in BiH

Ekipo TV Slovenija je na to opozoril nogometni navdušenec, profesor iz Francije Laurent Hassid, ki je želel kupiti vstopnico, vendar mu je niso hoteli prodati. "Zato, ker sem tujec, sem Francoz in kot Francoz ne morem kupiti ene vstopnice za tekmo v Mariboru. In mislim, da to ni normalno, to je nezakonito."

Na spletni strani NK-ja Maribor piše, da lahko vstopnice za sredno tekmo zaradi varnostnih razlogov kupijo le slovenski državljani: "Ne vem, ali je bil to klub ali pa policija, ampak to je škandal," je zadevo ogorčeno komentiral Francoz.

V klubu so namreč dejali, da so to zahteve policije, s Policijske uprave Maribor pa so sporočili, da so zahtevali le personalizacijo vstopnic, tega, da smejo na tekmo slovenski državljani, pa ne. V mariborskem klubu so nato le priznali, da so takšno zahtevo določili sami. Z vidika varnosti gre za tekmo visokega tveganja, v Mostarju so bosanski navijači namreč kamenjali avtobus mariborskih. Zato želijo v klubu preprečiti mešanje navijačev - veliko pripadnikov Zrinjskega živi na primer v Avstriji in bi lahko kupili vstopnice za sektorje, ki zanje niso predvideni. Enak režim je bil na tekmah s sarajevskim Željezničarjem in zagrebškim Dinamom. Navijači gostov lahko sicer vstopnice kupijo v Mostarju in sedijo v zanje namenjenem delu stadiona.

Vendar omejevanje nakupa vstopnic tujim državljanom ni dopustno niti po zakonu, niti pravilih Uefe in Fifi, so sporočili iz vodstva Nogometne zveze Slovenije.

Na tribune le državljani Slovenije in BiH