Antoine Griezmann in soigralci se bodo na svetovnem prvenstvu v Rusiji srečali z Avstralijo, Perujem in Dansko. Foto: Reuters
Antoine Griezmann in soigralci se bodo na svetovnem prvenstvu v Rusiji srečali z Avstralijo, Perujem in Dansko. Foto: Reuters
Leonardo Bonucci je dosegel edini zadetek za Italijane, ki se niso uvrstili na SP. Foto: Reuters
Novi selektor Roberto Mancini bo imel še veliko dela. Foto: Reuters

Azzurri, ki so leta 2006 v finalu svetovnega prvenstva v Berlinu ugnali galske peteline po streljanju enajstmetrovk, se senzacionalno niso uvrstili na svetovno prvenstvo. Novi selektor Roberto Mancini zdaj sestavlja ekipo za jesenski začetek Lige narodov.

Gostitelji so povedli v 8. minuti, ko je Salvatoru Siriguju še uspelo odbiti strel Kyliana Mbappeja iz bližine, nato pa je Samuel Umtiti z dveh metrov zatresel mrežo. V 28. minuti je Rolando Mandragora v kazenskem prostoru podrl Antoina Griezmanna. Zvezdnik madridskega Atletica je kar sam izvedel najstrožjo kazen in povišal na 2:0. Devet minut pred odmorom je Mario Balotelli izvedel prosti strel s 17 metrov, z desno nogo je zavrtinčil žogo prek živega zidu, Hugo Lloris jo je odbil naravnost do Leonarda Bonuccija, ki je iz bližine zabil žogo v mrežo.

Končni izid je postavil Ousmane Dembele v 63. minuti, žogo je velemojstrsko zavrtinčil v malo mrežico z roba kazenskega prostora. V drugem polčasu sta oba selektorja opravila številne menjave.

Bo Zidane nasledil Deschampsa?
Francoski mediji že ugibajo, ali bo po evropskem prvenstvu na klop sedel Zinedine Zidane, ki je po treh evropskih naslovih z madridskim Realom v sredo odstopil.

"Ne vem, kako se bo odločil Zidane. Mislim, da se najprej želi odpočiti, vsekakor pa bo verjetno nekoč postal selektor Francije. Sliši se logično," je povedal selektor Didier Deschamps, ki je z Zidanom skupaj osvojil domače svetovno prvenstvo leta 1998 in evropsko prvenstvo dve leti zatem.

49-letni Deschamps ima s francosko nogometno zvezo pogodbo do leta 2020, o naslednjih dveh letih pa ne želi govoriti, saj želi najprej izpolniti visoke cilje v Rusiji. Pred dvema letoma so Francozi izgubili finale evropskega prvenstva v St. Denisu proti Portugalski po podaljšku z 0:1.

Prijateljske tekme:
FRANCIJA - ITALIJA 3:1 (2:1)
Umtiti 8., Griezmann 29./11-m, Dembele 63.; Bonucci 36.

Francija: Lloris, Pavard, Rami, Umtiti, Lucas Hernandez (62./Mendy), Kante, Tolisso (77./Matuidi), Pogba (86./N'Zonzi), Mbappe (83./Thauvin), Dembele (71./Lemar), Griezmann (77./Giroud).

Italija: Sirigu, d'Ambrosio (74./Florenzi), Bonucci, Caldara, de Sciglio, Jorginho (78./Bonaventura), Pellegrini (65./Cristante), Mandragora, Berardi (74./Insigne), Chiesa (88./Zappacosta), Balotelli (86./Belotti).

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)




ROMUNIJA - ČILE (Gradec) 3:2 (2:1)
Stanciu 13., Deac 66., Budescu 84.; Maripan 32., Reyes 52.
RK: Castillo 30./Čile

SLOVAŠKA - NIZOZEMSKA 1:1 (1:0)
Nemec 8.; Promes 59.

AVSTRALIJA - ČEŠKA (St. Pölten) 4:0 (1:0)
Leckie 32., 72., Nabbout 54., Jugas 80./ag

JUŽNA KOREJA - BiH 1:3 (1:2)
J. S. Li 30.; Višća 28., 45., 79.

TUNIZIJA - TURČIJA (Ženeva) 2:2 (0:0)
Badri 56., Sassi 79.; Tosun 54./11-m, Soyüncu 90.
RK: Tosun 59./Turčija

EGIPT - KOLUMBIJA (Bergamo) 0:0


Sobota:
AVSTRIJA - NEMČIJA
ANGLIJA - NIGERIJA
ŠVEDSKA - DANSKA
ISLANDIJA - NORVEŠKA
BELGIJA - PORTUGALSKA
IRSKA - ZDA

Nedelja:
ALBANIJA - UKRAJINA
BRAZLIJA - HRVAŠKA (v Liverpoolu)
KOSTARIKA - SEVERNA IRSKA
SAVDSKA ARABIJA - PERU
ŠPANIJA - ŠVICA