Michel Hidalgo ima kar nekaj zanimivih predlogov. Foto: EPA
Michel Hidalgo ima kar nekaj zanimivih predlogov. Foto: EPA
Pauleta je s 16 zadetki najboljši napadalec v francoskem prvenstvu. Foto: EPA

V lanski sezoni so gledalci v povprečju videli 2,18 zadetka na tekmo, kar je bistveno manj od elitnih lig v Italiji (2,53), Angliji (2,57) in Španiji (2,58). Na svoj račun najbolj pridejo gledalci v Nemčiji (2,91), ki vidijo največ zadetkov.



Hidalgovi predlogi
1. Točkovanje ostane nespremenjeno (3 za zmago, 1 za remi, 0 za poraz). V primeru neodločenega izida bi dodatno točko dobilo moštvo, ki bi prej doseglo zadetek.

2. Točkovanje ostane nespremenjeno (3 za zmago, 1 za remi, 0 za poraz). Dodatno točko bi prejelo moštvo, ki bi v skupnem izidu (seštevek domače in gostujoče tekme) doseglo več zadetkov.

3. Remi bi bil še vedno vreden 1, poraz pa nič točk. Sprememba bi bila v vrednotenju zmage. Zmaga z enim zadetkom razlike bi prinesla dve točki, vsaka višja zmaga pa tri točke.

Po novem točkovanju najprej drugoligaši?
Predlogi za naletili na topel sprejem. Predsednik francoske nogometne lige Frederic Thiriez se je najbolj zagrel za tretji predlog, ob tem pa dejal: "Radi bi čimprej sprejeli enega od predlogov in ga po možnosti naslednje leto preizkusili v 2. ligi."

Slavko Jerič