Gennaro Gattuso je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Foto: EPA
Gennaro Gattuso je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Foto: EPA

Naloga je znana, že če bi sodili po svojeglavem klubskem predsedniku Mauriziu Zampariniju: Klub ne čim prej, ampak takoj vrniti v Serie A. Tam ga ni uspelo zadržati prejšnjemu trenerju Giuseppeju Sanninu, zato je sledila odpoved.

Tudi 35-letni Gattuso ni imel sreče pri Sionu, kjer je nastopal v vlogi trenerja-igralca in zdržal v celoti eno sezono. Tudi Sionov predsednik Christian Constantin je, podobno kot Zamparini, znan po svoji nepotrpežljivosti s trenerji. Po prevzemu kluba leta 2002 je zamenjal približno 30 trenerjev, Zamparini se je ustavil pri številki okrog 25.

Gattuso je z Milanom dvakrat osvojil Ligo prvakov, leta 2006 pa z Italijo naslov svetovnih prvakov. Predstavitev na novinarski konferenci v klubskih prostorih sledi v petek. Za zdaj so člani Palerma tudi Slovenci Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Siniša Andjelković, Aljaž Struna in Armin Bačinović.

Juventus odkupil še drugo polovico za Asamoaha
Italijanski prvak Juventus je v polno last od Udineseja odkupil ganskega reprezentanta Kwadwoja Asamoaha, ki je podpisal štiriletno pogodbo. Juve, ki je Asamoaha v 50-odstotno last dobil lanskega avgusta, bo v prihodnjih treh letih nakazal še devet milijonov evrov. Asamoah je v svoji prvi sezoni v Torinu navdušil in nastopil na 27 prvenstvenih obračunih ter dosegel dva gola.