23-letni hrvaški napadalec Dominik Glavina je trenutno najboljši strelec Prve lige TS. Foto: www.alesfevzer.com
23-letni hrvaški napadalec Dominik Glavina je trenutno najboljši strelec Prve lige TS. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Zahović
Štiri kroge pred koncem jesenskega dela ima Maribor točko prednosti pred Olimpijo in pet pred Domžalami. Foto: BoBo
Domžale so v tej sezoni zabile že 40 golov. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Zajc
Olimpija bo skušala popraviti spodrsljaj iz Gorice, kjer je le remizirala. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetka s tekme Rudar - Radomlje

o igrala na svojih zelenicah.
V Velenju je na precej enakovredni tekmi Rudar oba zadetka dosegel v zadnjih 20 minutah. V 73. minuti je Bojan Vručina z leve strani podal v sredino, tam pa se je najbolje znašel Dominik Glavina in s svojim desetim zadetkom v sezoni premagal nemočnega Aljaža Ivačiča. V 82. minuti je končni izid postavil branilec Damir Grgić, ki je bil najvišji v skoku po strelu Denisa Grbića iz kota. Knapi so v letošnji sezoni doma slavili šele drugič, predtem so premagali še Luko Koper.

Rožman proti "svojim"
Izmed vodilnih moštev še najtežje delo na papirju čaka Domžale, ki v soboto ob 16. uri gostijo četrtouvrščene Celjane. Učinkoviti Domžalčani so na zadnjih dveh tekmah dosegli devet golov, skupaj že 40, kar je le šest golov manj od celotnega izkupička iz prejšnje sezone. Pred dobrima dvema mesecema so Celjani, ki za Domžalami zaostajajo za šest točk, v medsebojnem obračunu slavili z 2:1. Trener Domžal Simon Rožman bo imel še poseben motiv, saj bo igral proti svojemu nekdanjemu klubu. Dvoboj Domžalčanov in Celjanov bo obračun ekip, ki sta v prvenstvu najmanjkrat igrali neodločeno.

Vijoličasti neporaženi več kot tri mesece
Maribor se bo v soboto ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomeril s Krškim. To bo prva od treh tekem, ki jih bo vodilna ekipa državnega prvenstva gostila v dobrem tednu. Vijoličasti so dobili vseh pet medsebojnih dvobojev in so veliki favoriti tudi tokrat. Maribor je neporažen vse od 7. kroga oziroma 21. avgusta.

"Seveda so dobri rezultati ob točkah prinesli tudi dodatno samozavest, imamo odlično ozračje v slačilnici, se pa zavedamo svojih nalog in pomena nenehnega dokazovanja. Sprejemamo vlogo favorita, ki jo moramo upravičiti na igrišču. Ko ne gre po željah, nismo na tleh. In tudi po uspehih nismo vzvišeni. Postali smo pravo moštvo," je povedal trener Maribora Darko Milanič.

Štiri zaporedne ničle Koprčanov na Bonifiki
Primorski derbi ob 18. uri med Koprom in Gorico bo obračun ekip, ki sta v dozdajšnjem delu prvenstva zbrali po 22 točk. Koper je na Bonifiki izgubil zadnje štiri tekme, saj so poln izkupiček odnesli Maribor, Rudar, Domžale in Olimpija. Povsem drugače je na gostovanjih, kjer Koper ni izgubil šestih tekem zapored. Gorica ni vknjižila treh točk vse od začetka oktobra, ko je slavila v Radomljah.

Olimpija ima na papirju najlažji razpored
Prvo polovico prvenstva bosta v nedeljo ob 16.55 sklenila Olimpija in Aluminij. Ljubljančani so na zadnjih petih tekmah slavili le dvakrat in prvo mesto prepustili Mariboru. Vse razen zmage bi v Stožicah zanetilo novo krizo. Olimpija ima do konca jesenskega dela najlažji razpored, saj bo poleg Aluminija na svojem stadionu gostila Krško in Celje ter gostovala pri Radomljah.

"Po slabem mesecu dni se vračamo na svoj stadion, pred svoje navijače, zato je naša obveza prikazati precej boljšo igro in posledično vknjižiti nove tri točke. Znova bom poudaril, da ni razloga za kakršno koli paniko oziroma skrb, kajti do konca sezone je ostalo še ogromno tekem, s tem tudi dovolj priložnosti za ponovni skok na vrh, kar je ne nazadnje naš glavni cilj," je povedal napadalec zmajev Leon Benko.

V osmih dneh čakajo nogometaše trije krogi, saj bo 19. krog že v sredo.

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 18. krog

RUDAR - KALCER RADOMLJE 2:0 (0:0)
400; Glavina 73., Grgić 82.

Rudar: Radan, Iharos, Zec ( 70./Billong), Grgić, Mužek, Bolha, S. Babić , Lotrič ( 66./Vručina), Glavina, Trifković , Eterović ( 77./Grbić).

Kalcer Radomlje:
Ivačič, Marinšek , Jazbec, Zukić, Lidjan , Balić , Barukčić ( 83./Jakovljević), Jugovar , Janković, Šipek ( 68./Cerar), Gajić ( 62./Nunić).

Sodnik: Alen Borošak (Spodnji Duplek)



Sobota ob 16.00:
DOMŽALE - CELJE

Ob 18.00:
LUKA KOPER - GORICA

Ob 20.15:
MARIBOR - KRŠKO

Nedelja ob 16.55:
OLIMPIJA - ALUMINIJ

Lestvica:
MARIBOR           17 11 4  2 31:12 37
OLIMPIJA          17 11 3  3 24:12 36
DOMŽALE           17 10 2  5 40:17 32
CELJE             17  8 2  7 21:18 26
RUDAR             18  6 5  7 23:23 23
GORICA            17  6 4  7 19:22 22
LUKA KOPER        17  6 4  7 17:20 22
KRŠKO             17  4 7  6 17:24 19
ALUMINIJ          17  3 6  8 13:25 15
KALCER RADOMLJE   18  0 5 13 12:44  5

Zadetka s tekme Rudar - Radomlje