Goričani se bodo v četrtek v Atenah pomerili s Panioniosom. Foto: www.alesfevzer.com
Goričani se bodo v četrtek v Atenah pomerili s Panioniosom. Foto: www.alesfevzer.com
Domžale
Domžalčani odhajajo na Islandijo po zmago nad Valurjem. Foto: www.alesfevzer.com
Rožman: Islandci zelo nevarni z dolgimi žogami
Srebrnič: Panionios je favorit, a se ne predajamo

Goričani, ki so v prvem krogu izločili armenski Širak Gjumri, so v drugem krogu dobili težjega nasprotnika. V Atenah se bodo skušali zoperstaviti četrtouvrščeni ekipi grškega prvenstva.

Čeprav je Panionios favorit, pa se Goričani ne predajajo: "Gre za zelo kakovostno moštvo, ki ima dobre posameznike, tehnično zelo močne igralce. Z vsem spoštovanjem moramo iti nad njih in skušati pripraviti presenečenje," je na novinarski konferenci povedal trener Gorice Miran Srebrnič, ki je dodal: "Mi moramo biti na najvišji ravni, če želimo iztržiti napredovanje. Cilj mora biti, da gremo naprej, s tako mentaliteto moramo iti na tekmo."

"Pričakujemo težko tekmo. Gre za odličnega nasprotnika, ki ima kakovost. Bodo trenutki na tekmi, ko bomo trpeli. Moramo se dobro braniti, imamo nekaj kakovosti v napadu in lahko presenetimo," pa je povedal kapetan Alen Jogan.

Goriški trener večjih težav s poškodbami nima - Januš Štrukelj je na zadnji prijateljski tekmi dobil udarec v gleženj, Tilen Nagode je dobil šive na glavi. V Atene bo odpeljal 23 igralcev, na dan tekme pa se bo odločil, koga bo uvrstil v postavo.

Barve Panioniosa brani slovenski vratar Matic Kotnik, ki je v grški klub prestopil iz Celja na začetku meseca.

Rožman: Želimo zmagati
Domžalčani, ki so v prvem krogu Evropske lige izločili estonsko Floro, imajo lažjo nalogo, čaka jih obračun z Valurjem iz Reykjavika. "Na Islandijo gremo po zmago. To igralci vedo. Glavno je, da želimo zmagati. Vemo, kaj pomeni zmaga in poraz na Islandiji," samozavestno napoveduje trener Simon Rožman, ki je povedal, da so njegovi igralci dosegli formo.

Rožman se zaveda tudi, da jih na Islandiji čakajo težki pogoji: "S tem mislim zunanjo temperaturo, ki je med osmimi in desetimi stopinjami Celzija ter umetno travo. Sodnik bo Norvežan, slog igre in način sojenja bosta skandinavska."

Jure Balkovec, eden ključnih mož domžalske zasedbe, pravi, da je vzdušje v ekipi odlično: "Zmaga v Estoniji nas je še bolj zbližala, predvsem način zmage, ko smo zaostajali in rezultat obrnili v zmago. To bo velik zagon za tekmo na Islandiji." Na Islandiji bodo morali biti še posebej pozorni na podaje iz kota, proste strele in tudi dolge mete iz avta, je še opozoril Balkovec.

EVROPSKA LIGA, 2. predkrog, prvi tekmi

Četrtek ob 21.00:
PANIONIOS - GORICA

Povratna tekma bo v četrtek, 20. julija, ob 20.45.

Ob 22.00:
VALUR (ISL) - DOMŽALE

Povratna tekma bo v četrtek, 20. julija, ob 20.30.

Rožman: Islandci zelo nevarni z dolgimi žogami
Srebrnič: Panionios je favorit, a se ne predajamo