Thomas Gravesen je na Otoku že igral. Preden je prišel v Real, je nosil dres Evertona. Foto: EPA
Thomas Gravesen je na Otoku že igral. Preden je prišel v Real, je nosil dres Evertona. Foto: EPA
Nikola Žigić
Reprezentant Srbije Nikola Žigić je v 13 nastopih za SČG dosegel 4 gole, za Crveno zvezdo v 76 tekmah pa kar 45. Foto: Reuters
Maniche (desno)
Maniche (desno) je nase prvič opozoril leta 2004 v dresu Porta. Foto: EPA
Christian Vieri
Christian Vieri bo znova oblekel črno-modri dres, vendar ne Interjevega, ampak Atalantinega. Foto: EPA

Danski nogometaš Thomas Gravesen bo naslednja tri leta igral za Celtic iz Glasgowa. 30-letni vezni igralec je od lani nosil dres Reala iz Madrida.

Huth in Woodgate v Middlesbroughu
Dozdajšnja branilca Chelseaja in Real Madrida, Robert Huth in Jonathan Woodgate, sta nova člana angleškega Middlesbrougha. Huth je podpisal petletno pogodbo, Woodgate pa bo na Riversidu igral eno leto kot posojeni nogometaš.

Žigić in Kovačević iz Crvene zvezde
Srbski napadalec Nikola Žigić je podpisal štiriletno pogodbo z Racingom iz Santanderja. 202 cm visoki orjak je do zdaj igral za Crveno zvezdo. Višina odškodnine ni znana. Kapetan zvezdašev Nenad Kovačević se je preselil v Lens.

Sinama Pongolle zapustil redse
Dozdajšnji napadalec Liverpoola Florent Sinama Pongolle je podpisal enoletno pogodbo s španskim prvoligašem Recreativom Huelvo.

Kosowski okrepil Chievo
Poljski nogometni reprezentant Kamil Kosowski se iz Wisle iz Krakova seli v italijanski Chievo, s katerim je podpisal enoletno pogodbo.

Petrov iz Škotske v Anglijo
Bolgarski nogometni reprezentant Stilian Petrov se za 6 milijonov funtov seli iz škotskega Celtica v angleško Aston Villo.

Maniche pristal pri Atleticu
Portugalec Maniche bo naslednja tri leta igral za Atletico Madrid. 28-letni vezist je bil do zdaj član moskovskega Dinama, zadnjega pol leta pa je kot posojen igralec igral za Chelsea.

Odonkor odslej član Betisa
Nemški nogometni reprezentant David Odonkor se iz Borussie Dortmund seli v Betis iz Seville, s katerim je podpisal petletno pogodbo. Španci so za prestop 22-letnega nogometaša plačali 6,5 milijona evrov odškodnine.

Vieri bo "zastonj" igral v Bergamu
Christian Vieri je za minimalno plačo 1.500 evrov na mesec podpisal enoletno pogodbo z italijanskim prvoligašem Atalanto, kjer je že igral v sezoni 1995/96. Julija je iz Monaca prestopil v Sampdorio, a je zaradi ponovne poškodbe kolena pogodbo kmalu prekinil.

Pedretti gre, Govou ostaja
Francoski vezist Benoit Pedretti je iz Lyona prestopil v Auxerre, Sidney Govou pa je pogodbo z Lyonom podaljšal do leta 2008.

Mido se vrača
Egipčan Mido se iz Rome ponovno vrača v Tottenham. V Rimu je od maja odigral le dve tekmi, predtem je v Londonu že igral poldrugo leto kot posojen igralec.

Juanfran v Osasuno, Ibagaza v Mallorco
Španec Juanfran se iz Reala Madrida seli v Osasuno, 29-letni Argentinec Ariel Ibagaza pa se je iz madridskega Atletica vrnil v Real iz Mallorce, od koder je leta 2003 odšel v prestolnico.