Pep Guardiola želi med vratnicama igralca, ki odlično brani, a hkrati je tudi tehnično brezhiben. Hart zanj očitno ne spada v  to kategorijo. Zanj se zdaj najbolj resno zanimata Everton in Sevilla. Foto: Reuters
Pep Guardiola želi med vratnicama igralca, ki odlično brani, a hkrati je tudi tehnično brezhiben. Hart zanj očitno ne spada v to kategorijo. Zanj se zdaj najbolj resno zanimata Everton in Sevilla. Foto: Reuters

"V svoji ekipi želim zadovoljne igralce. Če se kateri od njih ne vidi v ekipi, lahko zapusti moštvo. Če želijo ostati, naj ostanejo in skupaj se bomo borili. Če ostane, bo napredoval. Razume, kaj želimo od svojega vratarja. Z Joejem sem govoril od prvega trenutka, ko sva se spoznala na Kitajskem. Do svojih igralcev želim biti jasen in jasen sem bil tudi do njega. Čutim veliko spoštovanje. Mogoče bo Joe ostal in postal igralec, ki se bo boril z drugimi vratarji za prvo postavo. Tako je, nič se ni spremenilo," je med drugim dejal Guardiola, ki je v Anglijo prišel iz nemškega velikana Bayerna iz Münchna.

Guardiola na uvodnih dveh uradnih tekmah Manchester Cityja Harta ni poslal med vratnici, njegovo mesto je zasedel Willy Caballero. Olje na ogenj so prilili še angleški mediji, ki so razkrili, da je Manchester City v resnih stikih z vratarjem Barcelone Claudiem Bravom.

Benteke očitno odhaja iz Liverpoola
Belgijski napadalec Christian Benteke, ki je za Liverpool igral le leto dni, je blizu prestopu h Crystal Palaceu. Zanj bo klub iz Londona po pisanju britanskih medijev plačal 30 milijonov evrov, kar pomeni, da bo 25-letni belgijski reprezentant najdražji igralec v zgodovini kluba. Benteke mora v Londonu opraviti le še zdravniški pregled, nato pa bo sledil še podpis pogodbe. Odkar je Jürgen Klopp prevzel ekipo Liverpoola, Benteke, ki je na Anfield Road prišel po treh letih igranja za Aston Villo, ni dobil veliko priložnosti.

Rekordni prestop Rafa Silve
Portugalski nogometni reprezentant Rafa Silva, ki je na evropskem prvenstvu v Parizu z reprezentanco osvojil naslov evropskih prvakov, je zamenjal sredino. Iz Sportinga Brage se je preselil k portugalskemu velikanu iz Lizbone Benfici za odškodnino 15 milijonov evrov, kar je nov rekord nogometnih prestopov na Portugalskem. Triindvajsetletni Rafa Silva je po poročanju tamkajšnjih medijev z Benfico podpisal petletno pogodbo.