Alexander Isak je zagotovil Newcastlu veliko zmago nad evropskimi prvaki. Foto: EPA
Alexander Isak je zagotovil Newcastlu veliko zmago nad evropskimi prvaki. Foto: EPA

City je med letoma 2018 in 2021 kar štirikrat zapored osvojil ligaški pokal, v zadnjih treh letih pa temu najmanj atraktivnemu tekmovanju ne namenjajo velike pozornosti.

Haaland obsedel na klopi
Pep Guardiola se je odločil, da bo Erling Haaland vseh 90 minut sedel na klopi. Tudi Kyle Walker in Ruben Dias nista dobila priložnosti. V vratih je bil Stefan Ortega. Od standardnih nosilcev igre so začeli le Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, Jack Grealish, Manuel Akanji in Julian Alvarez. Na članski tekmi je debitiral 20-letni Norvežan Oscar Bobb, ki je bil na zelenici vso tekmo.

Isak izkoristil podajo Joelingtona
Odločitev je padla v 53. minuti, ko je zelo dobro predstavo Newcastla kronal Alexander Isak. 24-letni Šved je zadel po podaji Joelingtona.

"Mislite, da je bil naš cilj osvojiti vse štiri lovorike? Več kot zadovoljni bomo že s tremi. Čestitke Newcastlu, ki je igral zelo dobro in si zaslužijo vse pohvale," je povedal Guardiola.

Newcastle čaka zelo težka naloga v osmini finala, ko bo gostoval na Old Traffordu konec oktobra. Manchester United je premagal Crystal Palace s 3:0.


Osmina finala, 31. oktobra/1. novembra:
MANSFIELD TOWN - PORT VALE
IPSWICH TOWN - FULHAM
MANCHESTER UNITED - NEWCASTLE
BOURNEMOUTH - LIVERPOOL
CHELSEA - BLACKBURN
WEST HAM - ARSENAL
EVERTON - BURNLEY
EXETER - MIDDLESBROUGH