Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kot je združenje FWA, ki od leta 1948 pripravlja izbor za najboljšega nogometaša v Premier ligi, zapisalo na spletni strani, je kapetan rdečih prejel več kot četrtino vseh glasov.

30-letnik je konec junija popeljal Liverpool do prvega naslova prvaka v 30 letih in v boju za nagrado premagal Kevina De Bruyna (Manchester City, 2. mesto), Marcusa Rashforda (Manchester United, 3.) ter moštvena kolega Virgila Van Dijka (4.) in Sadia Maneja (5.).

Sezona 2020/21 se bo začela 12. septembra
Znan je tudi začetek Premier lige v sezoni 2020/21 – nogometno kolesje se bo začelo vrteti 12. septembra 2020, sezona pa se bo končala 23. maja 2021 z 38. krogom. O preostalih tekmovanjih, tako nižjeligaških kot pokalu FA, se še usklajujejo.

Prav tako za zdaj še ni znano, ali oziroma kdaj bodo v naslednji sezoni dovolili, da se na tribune stadionov vrnejo gledalci.

Sezona 2019/20, ki se je zaradi pandemije novega koronavirusa močno zavlekla, se bo končala ta konec tedna, naslednji konec tedna pa bosta Arsenal in Chelsea odigrala še finale pokala FA. Prekinitev je trajala sto dni, naslov prvaka v tej sezoni pa si je zagotovil Liverpool, ki je na lovoriko čakal dolgih 30 let.