Kevin Medina in soigralci so v Stožicah nadigrali zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Kevin Medina in soigralci so v Stožicah nadigrali zmaje. Foto: www.alesfevzer.com

Pred obema slovenskima kluboma je izjemno težka naloga. Olimpija je prvo tekmo v Stožicah izgubila z 0:2, Celje pa v Izraelu z 1:4. Slovenski prvak in podprvak sta se v nedeljo merila v prvi ligi, boljšo pripravljenost pa so pokazali Celjani, ki so zmagali s 4:2.

Kasa okrepil Olimpijin napad
Olimpija ima novo moč v napadu. Zeleno-beli dres bo po novem nosil 21-letni Albanec Redi Kasa, ki lahko igra tudi na desnem krilu. Ljubljančani so si ga izposodili od albanske Egnatie.

"Vesel sem, da sem postal član Olimpije. Z dobrim delom si želim sprva izboriti mesto na zelenici in kasneje pomagati moštvu pri doseganju želenih rezultatov. Nemudoma sem bil zainteresiran za sodelovanje, saj gre za evropski klub z jasnim ciljem in v takšnih sredinah je najlepše delovati," je Kasa povedal za klubsko spletno stran.

"Glede na to, da igram v napadu, so osebni dosežki povezani z goli. Rad bi se jih razveselil čim več, a vselej je v ospredju ekipa. Predstava celotnega moštva. Verjamem, da lahko v že v aktualni sezoni nadgradimo že storjeno in poskrbimo za še veliko veselja," je dodal.

Kasa je za Egnatio, v prejšnji sezoni tretjeuvrščeno ekipo albanske lige, zaigral na 17 ligaških tekmah. Dva nastopa in zadetek je vpisal še v letošnjih kvalifikacijah za Konferenčno ligo. Leta 2001 rojeni nogometaš je pred tem bil član Septemvri Sofije, Carskega Sela in Fermane. Mladinski staž je zaključil pri Parmi.

Prenos tekme iz Bakuja na TV SLO 2 in MMC-ju
Strateg Olimpije Joao Henriques se ne predaja vnaprej. "V Azerbajdžan gremo po zmago. Ni še konec, to je bil prvi polčas. Pomembno je, da ne prejemamo več zadetkov in da jih skušamo doseči. Odprto moramo igrati do konca in se skušati uvrstiti naprej," je dejal Henriques, ki je poudaril, da so igralci pokazali, da se lahko kosajo z evropsko precej izkušenejšim tekmecem, udeležencem skupinskih delov vseh treh evropskih klubskih tekmovanj v zadnjem desetletju.

Olimpija se bo morala v Azerbajdžanu proti čvrsti in agresivni zasedbi znajti brez Svita Sešlarja, ki je prestopil v drugo turško ligo, manjkal bo tudi branilec David Sualehe, ki je v Stožicah prejel dva rumena kartona. Prenos bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Trener Henriques napovedal odprto igro Olimpije na povratni tekmi v Bakuju
Aljoša Matko je v nedeljo dosegel dva gola proti Olimpiji v Stožicah. Celjani so se utrdili na vrhu lestvice Prve lige.  Foto: EPA
Aljoša Matko je v nedeljo dosegel dva gola proti Olimpiji v Stožicah. Celjani so se utrdili na vrhu lestvice Prve lige. Foto: EPA

Celjani bodo morali zaustaviti izjemnega Zahavija
Tudi Celje bo pogrešalo enega moža v obrambi. Zaradi kartonov bo manjkal Klemen Nemanič. Pri gostih ne bo vratarja Daniela Peretza, ki se je preselil k Bayernu. Glavni adut bo 36-letni napadalec Eran Zahavi, ki je prejšnji četrtek dosegel hat-trick.

V četrtek zvečer bo za celjsko zasedbo nov velik izziv. "Imamo naporen ritem tekem, noge so že precej utrujene in težke. A motivacija na evropskih tekmah ne sme biti vprašljiva. Moramo se dobro pripraviti na to tekmo in iti na vso moč," je povedal napadalec Celja Aljoša Matko, ki se veseli, da bo tekma odigrana na stadionu Z'dežele.

Zmagovalec celjsko-izraelskega dvoboja se bo prebil v skupinski del Konferenčne lige. Tam bo igral tudi slabši iz dvoboja med Olimpijo in Qarabagom, medtem ko bo zmagovalec igral v Evropski ligi. Žreb skupin bo v petek.

Riera ima pripravljen načrt proti prijatelju Keanu na klopi Maccabija

Evropska liga, 4. predkrog, povratna tekma, četrtek ob 18.00:
QARABAG - OLIMPIJA 2:0

Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Sodnik: Alejandro Jose Hernandez Hernandez (Španija)


Konferenčna liga, 4. predkrog, povratna tekma, Celje, četrtek ob 20.00:
CELJE - MACCABI TEL AVIV 1:4

Sodnik: Jeremie Pignard (Francija)

Izida prvih tekem sta v krepkem tisku.