V Ljudskem vrtu se ni zgodil nov evropski podvig Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
V Ljudskem vrtu se ni zgodil nov evropski podvig Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Že v 5. minuti jim je delo še otežil Ganec David Accam, ki je po protinapadu ušel po levi strani in z diagonalnim strelom mimo Ažbeta Juga skupni izid povišal na 4:1. Maribor je imel najlepšo priložnost za izenačenje v 43. minuti, ko je Blaž Vrhovec streljal od daleč, vratar Oliver Dovin pa je žogo preusmeril v prečko.

Omeniti velja še poskus Vida Kodermana s 15 metrov v 19. minuti, ko je žogo poslal malce čez vrata. Mariborčani so bili v prvem polčasu konkretnejši, imeli so žogo več v posesti in tudi več strelov.

V 53. minuti je Martin Milec močno streljal z levico z roba kazenskega prostora, znova se je zatresla prečka. Malce prej je Aleks Pihler streljal z glavo, a s šestih metrov za malo zgrešil cilj. Na drugi strani je bil z dobrih desetih metrov premalo natančen Gustav Ludwigson.

Milec je nato zgrešil še s 13 metrov, Marko Alvir pa je bil prav tako neuspešen v 65. minuti. Dovin se je moral znova izkazati v 67. minuti, ko je od daleč streljal Vrhovec. V 79. minuti je bil znova blizu gola Alvir, v 85. pa še Jan Repas.

Milec je nato v sodniškem dodatku streljal še z več kot 30 metrov, Dovin pa je še enkrat dobro posredoval in ohranil mrežo nedotaknjeno. Astrit Selmani je za goste v 71. minuti malo zgrešil mariborska vrata.

Kot se je izkazalo, je bila visoka prednost Skandinavcev prevelik zalogaj, čeprav so se domači ob glasni podpori s tribun (5025 gledalcev) izkazali z borbeno in nepopustljivo igro. Zatajila je učinkovitost.

Trener Simon Rožman se je odločil za tri spremembe v začetni postavi v primerjavi s prvo tekmo. Nemanja Mitrović je igral namesto Ilije Martinovića, Rudi Požeg Vancaš je zamenjal Andreja Kotnika, Danijel Šturm pa Nina Žuglja.

Hammarby v 3. krogu kvalifikacij čaka Čukarički, ki je dobil dvoboj s Sumgaitom iz Azerbajdžana. Prva tekma se je končala z 0:0, na povratni pa je klub iz Srbije v gosteh zmagal z 2:0.

Breme zaostanka preveč za Maribor
Statistika tekme

Streli: 23:4
V okvir vrat: 4:1
Koti: 8:2
Posest žoge: 58:42 odstotkov

Napadalec Selmani trikrat zatresel mrežo vijoličastih

Konferenčna liga

2. predkrog, povratna tekma

Maribor – HAMMARBY (ŠVE) 0:1 (0:1) 1:3
5025; Accam 5.

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Koderman (55./Vipotnik), Vrhovec (80./Makoumbou), Pihler (55./Sikošek), Repas, Požeg Vancaš (55./Žugelj), Šturm, Alvir.

Hammarby: Dovin, Paulsen, Fenger, Fjoluson, Jeahze, Bojanic (58./Amoo), Andersen (88./ Swedberg), Aimar Sher (89./Erabi), Accam (46./ Ouattara), Ludwigson, Selmani (78./Khalili).

Sodnik: Juan Martinez Munuera (Španija)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.