Uli Hoeness je v zadnjih štirih desetletjih najbolj zaslužen za številne uspehe Bayerna. Foto: EPA
Uli Hoeness je v zadnjih štirih desetletjih najbolj zaslužen za številne uspehe Bayerna. Foto: EPA

61-letni Hoeness se je znašel v središču pozornosti nemške javnosti zaradi utaje davkov na bančnem računu v Švici. 20. marca so opravili hišno preiskavo na njegovem domu, plačati je moral tudi pet milijonov evrov, da je lahko ostal na prostosti.

Nogometaši Bayerna so v letošnji sezoni v izjemni formi, že pred mesecem dni so osvojili nemško prvenstvo, 25. maja jih čaka finale Lige prvakov proti Borussii iz Dortmunda na Wembleyju, 1. junija pa še finale nemškega pokala proti Stuttgartu. Upravni odpor se je odločil, da so športni cilji v tej sezoni v ospredju, zato zdaj ni primeren čas za menjave na predsedniškem mestu.

Hoeness je med tekmami in celo med pogovori z novinarji v mešani coni Allianz Arene velikokrat pogledoval na telefon. Vsi so menili, da je zelo zaposlen in ima veliko klicev, a njega je zanimalo trenutno stanje na borzi. Večkrat na dan se je pogovarjal s svojimi posredniki. Trgoval je z bakrom, kositrom in cinkom, menjaval je valute, vsako minuto je želel vedeti vrednost ameriškega dolarja.

Pred 31 leti čudežno preživel letalsko nesrečo
Med letoma 1979 in 2009 je bil izjemno uspešen menedžer kluba. Delo je začel takoj po uspešni profesionalni karieri, ki jo je končal zaradi poškodbe kolena. Zaslužen je za številne lovorike najbolj trofejnega nemškega kluba, brez njega si večina poznavalcev sploh ne more predstavljati Bayerna. 16. februarja 1982 je čudežno preživel letalsko nesrečo, v zadnjem mesecu pa se je znašel v velikih težavah, o katerih se je govorilo celo v nemškem parlamentu. Preiskava še poteka, podrobnosti niso znane.