Slovenija se poteguje za sedmi nastop na evropskem prvenstvu. Foto: BoBo
Slovenija se poteguje za sedmi nastop na evropskem prvenstvu. Foto: BoBo

Tekma s Švico bo na sporedu v torek, 8. decembra, ob 19. uri v Laškem. Selektor Tomislav Horvat je povedal seznam igralcev, na katere računa.

"Če smo zbrani vsi, če smo vsi zdravi, imamo na voljo zelo močno reprezentanco. Odsotnost vsakega vrhunskega igralca se nam pozna, saj jih nimamo 20. Verjamem in upam, da bomo kvalifikacije za EP 2022 odigrali z najboljšo možno ekipo," je sporočil selektor Horvat.

Slovenija je do zdaj igrala na šestih evropskih prvenstvih, nazadnje v Ljubljani leta 2018, ko je bilo v Sloveniji evropsko prvenstvo.

Uefa je za tokratno kvalificiranje za na evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. V osem skupin deljenih 32 ekip, v vsaki skupini se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem.
Mesto na EP si zagotovi osem najboljši reprezentanc skupini, šest najboljše drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Pred tem so že potekale predkvalifikacije, kjer si je mesto v glavnem delu kvalifikacij zagotovilo šest ekip, v prvih dneh decembra pa se bosta za mesto v kvalifikacijah pomerila še Bolgarija in Armenija.

Razširjeni seznam:
Nejc Hozjan (A. S. D. FF Napoli Ita), Benjamin Tušar (AC Praha Sparta Futsal Češ), Igor Osredkar (Apfel Nov Vrijeme Makarska Hrv), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Igor Bratić (FC Litija), Denis Totošković (FC Litija), Matej Fideršek (FC Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec (FC Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano Ita).

Kvalifikacije za Euro 2022, tekme Slovenije:
- 8. 12.: Slovenija – Švica (ob 19.00)
- 29. 1.: Latvija – Slovenija
- 2. 2.: Španija – Slovenija
- 6. 3.: Slovenija – Španija
- 9. 3.: Švica – Slovenija
- 12. 4.: Slovenija – Latvija