Matjaž Kek je s svojimi varovanci vedno bližje naslovu hrvaškega prvaka. Foto: EPA
Matjaž Kek je s svojimi varovanci vedno bližje naslovu hrvaškega prvaka. Foto: EPA

Rijeka, ki jo vodi Matjaž Kek, je pred očmi hrvaške predsednice Kolinde Grabar-Kitarović (doma je iz bližnjega Grobnika) na Rujevici gostila tretjeuvrščeno ekipo lige. Gostitelje je v vodstvo z 1:0 v 11. minuti popeljal slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je zadel z 11-metrovke po igranju z roko Nikole Matasa.

Pri Osijeku je bil v 45. minuti zaradi drugega rumenega kartona izključen najboljši strelec, Makedonec Muzafer Ejupi, končni izid pa je po prekršku v kazenskem prostoru prav tako z bele točke v 90. minuti postavil Franko Andrijašević. Mario Gavranović je v prvem polčasu dvakrat stresel prečko. Bezjak je igral do 74. minute, ko ga je zamenjal Matic Črnic.

Tudi v Koprivnici so gledalci zadnji gol videli tik pred koncem, Dinamo je iz protinapada potopil Bruno Bogojević v 92. minuti. Za 1:0 je z 20 metrov zadel Brazilec Araujo dos Santos Heber v 43. minuti, izid pa je poravnal Nikola Moro v 78. minuti po odbiti žogi od vratnice po prostem strelu Anteja Čorića. Že pred izenačenjem je Špancu Daniju Olmu veselje preprečila prečka.

Slaven je zmagal prvič v spomladanskem delu prvenstva! Dinamo, pri katerem je Petar Stojanović igral vso tekmo, je doživel drugi zaporedni poraz, v soboto ga je na Maksimirju z 0:2 premagal Hajduk. Slaven je Zagrebčane na kolena spravil prvič po letu 2008.

Lestvica: Rijeka 76, Dinamo 68, Osijek 56, Hajduk 53, Slaven 34 ...