Ivan Perišić bo na voljo Zlatku Daliću tudi za marčevski ciklus. Foto: EPA/Reuters
Ivan Perišić bo na voljo Zlatku Daliću tudi za marčevski ciklus. Foto: EPA/Reuters

Oba sta bila vprašljiva zaradi izbruha koronavirusa v taboru vodilne ekipe italijanskega prvenstva. Vodstvo Interja je sprva dejalo, da igralca ne bosta na voljo hrvaškemu selektorju Zlatku Daliću, a so se nato s hrvaško zvezo le dogovorili.

"V ponedeljek pričakujem na pripravah vse igralce z izjemo poškodovanega Rebića. Adiminstracija in zdravniška služba so naredili vse, da bomo v popolni postavi," je za televizijo RTL v nedeljo povedal Dalić.

"Tekma proti Sloveniji bo najbolj zahtevna tekma na prvih treh tekmah kvalifikacij. Najtežja bo že zato, ker se bomo prvič skupaj zbrali šele danes zvečer, igramo pa v sredo. Vseeno je naš cilj jasen; uvrstitev v Katar," je pred dvobojem s Slovenijo razložil hrvaški selektor.

"Pomembno bo dobro začeti kvalifikacije. Morali bomo biti motivirani, odgovorni, saj zgolj tako lahko pridemo do uspeha. Moramo biti pametni in dobro razporediti moči. Gre za peklenski ritem tekem, v katerem so že tako igralci, ki prihajajo iz svojih klubov, zato stanje ni optimalno," je še dodal Dalić.

"Niti ena tekma ne bo lahka, saj danes takšnih nasprotnikov ni. No, Slovenija je najbolj kakovostna ekipa v prvem ciklu. Keka spoštujem, povezal je ekipo, igrajo agresivno in so kompaktni v obrambi. Prejmejo malo zadetkov, a mi smo favoriti," je še dejal 54-letni hrvaški strokovnjak.

Dalić bo minute na prihajajočih tekmah namenil tudi Mislavu Oršiću, junaku Dinama v zmagi nad Tottenhamom. "Igra dobro in zaslužil si je priložnost. Zagotovo bo dobil priložnost, saj so pred nami tri tekme," je povedal Dalić.

Hrvaška bo v sredo igrala s Slovenijo v Ljubljani, v soboto jo na Reki čaka obračun s Ciprom in v torek prav tako na Reki še tekma z Malto.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022
SKUPINA H

Sreda ob 20.45:
SLOVENIJA ‒ HRVAŠKA (Stožice)
CIPER ‒ SLOVAŠKA
MALTA ‒ RUSIJA

Sobota ob 15.00:
RUSIJA ‒ SLOVENIJA (Soči)
Ob 18.00:
HRVAŠKA ‒ CIPER
Ob 20.45:
SLOVAŠKA ‒ MALTA

Torek, 30. marca, ob 18.00:
CIPER ‒ SLOVENIJA (Nikozija)
Ob 20.45:
HRVAŠKA ‒ MALTA
SLOVAŠKA ‒ RUSIJA