Dejan Školnik je odločen, da zaigra za Hrvaško. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Školnik je odločen, da zaigra za Hrvaško. Foto: MMC RTV SLO

Po poročanju hrvaškega spletnega portala vecernji.hr je selektor mlade hrvaške reprezentance Dražen Ladić že navezal stik z 20-letnim vezistom Maribora. "Slišali smo za njegove odlične igre in željo, da igra za Hrvaško. Hitro smo se odzvali in upam, da bo z nami že marca na tekmi proti Črni gori," pravi Ladić.

"Menjava potnega lista je le formalnost"
Dileme pri Školniku, katerega starši so iz vasice blizu Trakoščana na severozahodu Hrvaške, očitno ni: "Zamenjava potnega lista je le formalnost. Moram samo iti na policijo in urediti papirje. V klubu so bili začudeni nad mojo odločitvijo, vendar hočem ighrati samo za Hrvaško."

Eden glavnih adutov Darka Milaniča
Školnik je v Mariboru eden izmed glavnih adutov Darka Milaniča, saj je igral na 19 od 22 tekem v letošnji sezoni. "Dejan je zelo inteligenten igralec z odlično levo nogo in dobro tehniko. Je eden izmed najbolj zaslužnih za trenutno prvo mesto na lestvici."

Zahovič: Dejan ima v sebi skrito vrhunskost
Poln hvale na račun Školinika je tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič. "Dejan ima v sebi tisto, kar loči vrhunskega nogometaša od povprečnega. Lahko ste srečni, ker se je odločil, da bo zaigral za vašo reprezentanco," je za vecernji.hr povedal Zahovič.

R. K.