Aleš Čeh (levo) bo selektor Juga, Sašo Udovič (desno) pa vodja ekipe s severa Slovenije. Zoran Predin (v sredini) bo igral za Sever in je predlagal, da bi ukinili pravilo
Aleš Čeh (levo) bo selektor Juga, Sašo Udovič (desno) pa vodja ekipe s severa Slovenije. Zoran Predin (v sredini) bo igral za Sever in je predlagal, da bi ukinili pravilo "offsajda", da bi bilo lažje za starejše igralce. Foto: MMC RTV SLO
Miran Boštic
Miran Boštic z Unicefa Slovenija je vesel, da sta ambasadorja tudi Marko Simeunovič in Zlatko Zahovič, med svetovnimi zvezdniki pa je to pred kratkim postal Lionel Messi. Foto: MMC RTV SLO
Na novinarski konferenci so predstavili vse podrobnosti resničnostnega šova Kdo gre v Afriko. Foto: MMC RTV SLO
Izjemen izziv za rekreativne nogometaše
Žoganje Predina in Udoviča pred RTV-jem

Na TV Slovenija prihaja dobrodelni resničnostni šov z imenom Kdo gre v Afriko. V devetih oddajah, ki bodo na sporedu ob četrtkih in petkih ob 20. uri na TV Slovenija 2, bomo izbirali ter sestavili nogometni ekipi Severa in Juga Slovenije, ki se bosta teden dni pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu (5. junija) pomerili na dobrodelni tekmi v Celju, katere prenos bo na TV Slovenija.

Selektorja bosta Borut Jarc in Aleš Čeh
Ekipi Severa in Juga bosta imeli po 18 igralcev in bosta sestavljeni iz šestih nekdanjih profesionalnih nogometašev, šestih znanih osebnosti ter šestih nogometnih rekreativcev. Selektor ekipe Sever bo Borut Jarc, vodja Marko Simeunovič, selektor ekipe Jug bo Aleš Čeh, vodja pa Sašo Udovič.

12 prostih mest čaka na rekreativne nogometaše
Tudi vi ste lahko del te humanitarne tekme. Morda ste včasih igrali nogomet, morda še zdaj vsak teden brcate žogo s prijatelji in ste nevarni za gol ali pa steber obrambe. Prijavite se za eno izmed 12 prostih mest! Se pred zaslonom jezite, kadar se napadalec vaše priljubljene ekipe zaplete in ne zadene gola iz enostavnega položaja? Bodite vi del resničnostnega šova in pokažite vsem, kako znate na tekmi ali na treningu "vrteti" legende, kot so Zahovič, Čeh, Simeunovič in Udovič.

Starostna omejitev: od 18 do 40 let
Prijavi se lahko kdor koli, star od 18 do 40 let - tudi ženske! Na avdicijah, ki bosta potekali 10. in 11. aprila v Ljubljani in Mariboru, bomo izbrali tiste, ki bodo sodelovali v oddaji. Za ekipo Sever se lahko prijavite rekreativni nogometaši iz Štajerske, Gorenjske, Koroške, Prekmurja in Zasavja, za ekipo Jug rekreativci iz Ljubljane in okolice, Primorske, Notranjske, Dolenjske in Posavja.

Prijava za avdicijo je enostavna. Najprej izpolnite prijavnico, ki jo dobite tukaj, in jo do 6. aprila 2010 pošljite na spletni naslov kdogrevafriko@rtvslo.si ali na poštni naslov:
RTV Slovenija
Kolodvorska 2
1550 Ljubljana
za oddajo »Kdo gre v Afriko?«

Štirje bodo nagrajeni s potjo v Južno Afriko
Tekma med Severom in Jugom bo imela dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček od prodaje vstopnic, telefonskega glasovanja in SMS-donacij namenjen Unicefovemu programu Šport za razvoj v Južni Afriki. Med tekmo bodo gledalci glasovali za najboljšega rekreativnega igralca Severa in Juga (za nekdanje nogometaše in predstavnike estrade ne bo mogoče glasovati), ki bosta za nagrado odpotovala na letošnje svetovno prvenstvo v nogometu. RTV Slovenija bo izžrebala tudi gledalca in nekoga, ki bo na tribunah tekme Sever - Jug, oba pa bosta nagrajena s potovanjem v Južno Afriko.

Tudi Messi postal ambasador Unicefa
Na ponedeljkovi novinarski konferenci je vodja projekta Vanja Vardjan predstavil podrobnosti akcije. O pomembnosti svetovnega prvenstva za RTV Slovenija je govoril v. d. direktorja RTV Slovenija Anton Guzej, ki pozdravlja tudi projekt Kdo gre v Afriko. Predsednik slovenskega Unicefa Miran Boštic je izpostavil pomen športa in nogometa za otroke ter poudaril, da je pred kratkim ambasador Unicefa postal tudi trenutno najboljši nogometaš na svetu, Argentinec Lionel Messi.

Komentatorja bosta Bergant in Jerkovič
O pričakovanjih pred tekmo so z veliko mero humorja govorili Aleš Čeh, Marko Simeunovič, Sašo Udovič, Zoran Predin in novinar TV Slovenija Igor E. Bergant, ki bo ob Sašu Jerkoviču komentator tekme med Severom in Jugom. Kako sta se pred RTV-jem na tekmo že začela pripravljati Udovič in Predin, si oglejte v priloženem videoposnetku. V sredo boste lahko prebrali, kako bo potekala avdicija za dvanajsterico rekreativnih nogometašev, ki bodo igrali na tekmi Sever - Jug, in na kaj bo zlasti pozorna komisija.

Izjemen izziv za rekreativne nogometaše
Žoganje Predina in Udoviča pred RTV-jem