Nogometašice Barcelone so z izjemno predstavo v prvem polčasu osvojile prvi evropski naslov. Foto: EPA
Nogometašice Barcelone so z izjemno predstavo v prvem polčasu osvojile prvi evropski naslov. Foto: EPA

Katalonke so sanjsko odprle srečanje. V prvem napadu na tekmi je napadalka Lieke Martens z 20 metrov stresla prečko, v gneči pred vrati pa je Francesca Kirby zadela soigralko Melanie Leupolz in žoga se je odbila v mrežo.

Nemška reprezentantka Leupolzeva res ni imela svojega večera. Videosodnik je opazil njen prekršek v kazenskem prostoru. Alexia Putellas je z bele točke povišala na 0:2 po četrt ure.

V 21. minuti je Aitana Bonmati poslala žogo med nogama vratarke Chelseaja Katrin Berger v mrežo. V 36. minuti je Caroline Hansen postavila končni izid po izjemnem prodoru Martensove po levi strani.

Tekma je bila ob odmoru že odločena. Ritem igre v drugem delu je precej padel.

Barcelona je na evropskem prestolu nasledila Lyon, ki je s sedmimi naslovi najuspešnejši evropski klub. S štirimi naslovi mu sledi Frankfurt.


Finale, Göteborg:
Chelsea - BARCELONA 0:4 (0:4)
Leupolz 1./ag, Putellas 14./11-m, Bonmati 21., Hansen 36.

Chelsea: Berger, Carter, Bright, Eriksson, Charles, Leupolz (46./Reiten), Ingle, Dži (73./Cuthbert), Kirby, Harder, Kerr (73./England).

Barcelona: Panos, Torrejon (82./Crnogorčević), Guijarro, Maria Leon, Ouahabi (82./Serrano), Bonmati, Hamraoui, Putellas (71./Vicky Losada), Hansen (62./Mariona Caldentey), Jenni (71./Oshoala), Martens.

Sodnica: Riem Hussein (Nemčija)