Nogomet

Poudarki

  • Pogovorni večer s Tomažem Kavčičem
Tomaž Kavčič
"Nogomet je vedno nekje v glavi, zanima pa me tudi veliko drugih stvari. Rad berem, potujem, zanimajo me druge kulture. Skuhati pa znam samo špagete s tunino, jajce na oko in kakšen zrezek," o hobijih in zamenjavah s svojim znanim kuharskim soimenjakom pravi Tomaž Kavčič. Foto: Organizator
       Tehnično smo dobri, taktično smo tudi v redu. Težavo v naši ligi vidim pri transformaciji po izgubljeni ali dobljeni žogi, ki je v najboljših klubih in ligah veliko hitrejša. Problem je tudi preveč tujcev, ki niso dodana vrednost. To ni dobro, ker mladi dobivajo vedno manj priložnosti.       
 O težavah slovenskega nogometa v primerjavi z nogometno razvitejšimi državami
Tomaž Kavčič
"Napake so sestavni del življenja. Težava je, če se iz njih nič ne naučiš in jih ponavljaš." Foto: Organizator
       Odvisno je od primera do primera. Izbrati je treba državo oziroma sredino, kjer se lahko razviješ. Tima Matavža so v Groningenu čakali štiri leta, da se razvije, ker so videli nekaj v njem. V Italiji ne vem, koliko bi dočakal. Starši morajo pri tem videti malo širšo sliko. Nogomet je v današnjem svetu mogoče še edina stvar, ki je poštena. In daje vsem enake možnosti, da uspejo, če verjamejo in vztrajajo.       
 O tem, kdaj je pravi čas, da mladi nogometaši odidejo v tujino
VIDEO
Kavčič: Sistem igre je od...
VIDEO
Kavčiča veseli, da so rep...

Dodaj v

"Igralni sistem pomeni le toliko kot karoserija pri avtomobilih"

Novi selektor razkrival manj poznane utrinke svoje življenjske poti
13. marec 2018 ob 07:33
Nova Gorica - MMC RTV SLO

Tomaž Kavčič je potrdil, da se Kevin Kampl vrača v reprezentanco, in postregel tudi s podrobnostmi o njegovi poškodbi: "Zdaj lahko teče. Morda bo igral že v četrtek proti Zenitu ali pa vsaj v nedeljo."

O bolečinah v kolenu, ki nagajajo nogometašu Leipziga in zaradi katerih je izpustil zadnji dve tekmi, smo pisali v ponedeljek. Novi selektor je bil zvečer gost Hitovega pogovornega večera v hotelu Perla v Novi Gorici.

O svojem prvem seznamu reprezentantov za bližnji prijateljski tekmi proti Avstriji (23. marca) in Belorusiji (27. marca), ki ga bo razkril jutri ob 12. uri, sicer ni želel veliko razpravljati: "Ne bo velikih sprememb, Srečko Katanec je v petih letih dobro selekcioniral ekipo. Več pa boste izvedeli v sredo. Dobro se počutim, malo več je pritiska, a to je normalno za to funkcijo. Osnovno postavitev že imam v glavi, je pa pri razpravah o igralnih sistemih treba vedeti, da imajo ti podobno vlogo kot karoserija pri avtomobilih: če jo imaš podrsano, ni v redu, a v bistveno večjih težavah si, če nimaš motorja."

Kot je znano, je Kampl v zadnjem letu in pol večkrat odpovedal udeležbo na reprezentančnih zborih. Uradni razlogi so bili različni, dejstvo pa je, da se v marsičem s Srečkom Katancem nista ujela. Z menjavo selektorja je prišlo novo obdobje. "Ni težav, da ne bi rad igral. Je pa v enakem položaju kot vsi drugi igralci. Igre ne bom prilagajal njemu ali kateremu drugemu igralcu," je dejal Kavčič, ki je bil pred tremi tedni na obisku v Leipzigu.

V spodnji videonovici na desni strani si lahko ogledate pogovor Anžeta Bašlja s selektorjem o aktualnih temah.


"Jaz sem Slovenec, govorim slovensko"

64-letni trener je s Kamplom dobro sodeloval v mladi reprezentanci. Opisal je, kako je pred leti sploh začel igrati pod njegovim vodstvom. "Vedno sem se zanimal za možnosti, da bi dobili kakšnega igralca slovenskega rodu iz tujine, ker nas ni veliko. Nekoč me je poklical Branko Horjak, ki je spoznal Kamplovo družino. Njegov oče je nekdaj branil za mariborski Železničar in povedal je, da ima sin veliko željo, da bi igral za Slovenijo. Ko sem prvič poklical Kevina in ga vprašal, kako bova govorila, mi je kar malo jezno odvrnil: 'Jaz sem Slovenec, govorim slovensko.' Tega ne bom nikdar pozabil. Ni ga bilo treba prepričevati, naj igra za Slovenijo, in mu razlagati, da je to dobro zanj. Nekateri - da ne govorim kdo - so me sicer spraševali, kaj za enega igralca sem pripeljal. 'To je malo, suho, to je zanič,' so govorili."

Na ladji je podobno kot v slačilnici in na igrišču
Večji del pogovora je bil namenjen predstavitvi Kavčičeve manj poznane življenjske, igralske in trenerske poti. Rojen je bil v Črnomlju, od koder je njegova mama, oče pa prihaja iz Poljubinja pri Tolminu. Pri petih letih se je z družino preselil v Goriška brda.

"Mama je takrat dobila službo na pošti na Dobrovem, tata pa v lekarni in sem počasi postal Bric. Tam sem hodil v osnovno šolo in imam na ta čas lepe spomine. Mislim, da je lepše živeti na vasi kot v mestu. Gimnazijo sem nato eno leto obiskoval v Gorici, končal sem jo v Črnomlju. Povsod v teh krajih se še danes dobro počutim, ne delam razlik. Zdaj resda že eno leto nisem bil v Brdih, saj vedno potrebujem tri, štiri proste dni, da jih obiščem, sicer nima smisla. Zgodilo se je tudi že, da me je kdo vprašal, kdaj bomo pokusili vino, pa sem rekel, da nimam kleti," je v smehu pojasnil Kavčič.

Pred študijem je kot mladenič nemirnega duha dobro leto delal na ladji. "Malo sem bral o tem, nekdo iz bližnje Kozane, ki je plul, pa mi je tudi razlagal zgodbe o pomorščakih, tako da sem se nekega dne prijavil v Splošni plovbi. Bila je dobra izkušnja, podobno je kot v nogometu. Vse, kar doživiš tam, je nekakšna preslikava tega, kar se dogaja v slačilnici in na igrišču."

Razgibana kariera
Kako se je začela njegova igralska pot? "Odkar vem zase, me je zanimala žoga, najsi je bila to košarka, nogomet, ping pong ... novi čevlji so bili vedno že čez tri, štiri dni potolčeni. V Brdih v tistih časih še ni bilo kluba, tako da klasične nogometne vzgoje od pionirja prek kadeta do mladinca nisem imel. Igrali smo na asfaltu pri osnovni šoli in pred bloki na Dobrovem. Pri knjigah nisem mogel sedeti. V osnovni šoli sem bil še bister, ko je bilo treba malo več, pa je šlo malo težje. Starši sicer niso imeli pojma o nogometu."

V srednješolskih letih se je tako začel resneje ukvarjati z nogometom. "Ko smo igrali mali nogomet na gimnaziji, so me začeli nagovarjati, naj začnem trenirati, nato sem bil pri mladincih Bele krajine. Preden sem šel na ladjo, je bil ustanovljen klub v Brdih, za katerega pa sem v primorski ligi odigral samo dve tekmi. Ko sem prišel nazaj, sem se priključil Renčam, ki so takrat napredovale v t. i. consko ligo. Z Adrianom Fegicem sva bila kratek čas tudi pri Olimpiji, kamor je bilo takrat zelo težko priti, potem bi lahko šel v Vozila (zdajšnjo Gorico, op. a.), a nisem. Tja sem odšel šele pozneje, ob koncu 70. let, ko je bil tam prvič trener Milan Miklavič. Imel sem brke in malce daljše lase. Ostal sem štiri leta."

Do konca kariere je nato še večkrat zamenjal sredino. "Podal sem se tudi v Avstrijo in bil član Svobode, ko sem tam dobil službo kot upravnik športnega parka. Pomagal sem še malo Renčam, se za leto in pol vrnil v Gorico in kariero sklenil v sezoni 1992/93 s 14 tekmami za Svobodo. Nosil sem dres s številko 8. Ko sem bil mlajši, sem imel tudi 7, ker sem bil kar hiter in sem igral na krilu, potem pa ne več."

Reprezentanca U-21 mu je utrdila samozavest
Dve leti po tem, ko je kopačke obesil na klin, se je zanj začelo novo poglavje v življenju. "Nikdar nisem razmišljal, da bom trener, nato pa me je poklical predsednik Gorice Darko Likar in v sezoni 1995/96 sem bil Miklavičev pomočnik. Osvojili smo naslov državnega prvaka. Prave priložnosti mi v Gorici v naslednjih letih niso dali, ta se je ponudila šele, ko sem bil selektor mlade reprezentance, a tedaj nisem želel zapustiti izbrane vrste. To obdobje mi je prineslo zelo veliko, utrdilo mi je samozavest. Bilo mi je v veliko čast opravljati to delo. Na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki sem pomagal tudi članski reprezentanci."

Julija 2014 je zapustil selekcijo U-21 in mesto prepustil dotedanjemu pomočniku Robertu Englaru, sam pa sprejel izziv na Kitajskem, kjer je sedel na klopi dveh drugoligaških klubov. "Imel sem že prej nekaj ponudb, tedaj pa sem se moral odločiti v enem tednu. Na splošno je bila zelo dobra izkušnja. Rad se vračam na Kitajsko, na katero pri nas še vedno gledamo preveč stereotipno."

Pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 je na željo selektorja okrepil strokovni štab Katanca, postal je njegov pomočnik. Leto dni je od blizu spoznaval vse sladkosti in vso grenkobo nošenja čevljev, v katere bo te dni prvič zares stopil tudi sam. "Nikogar nisem prosil oziroma vprašal, če bi lahko bil zraven. Teh govoric sem že sit," je poudaril in udarno sklenil popotovanje po svoji življenjski poti.

Matej Rijavec
Prijavi napako
Komentarji
don_draper
# 13.03.2018 ob 07:57
Dedec je kar fajn razgledan, objektiven in s precej življenskimi izkušnjami se mi zdi. Ni to nek nastopač tipa Milanič, zato verjetno precejšnjemu odstotku gledalcev ne bo všeč.
Upam, da se mu od začetka poklopi saj bo potem precej lažje.
Bivši uporabnik
# 13.03.2018 ob 08:37
Tomaž Kavič je fest dec in tudi dober strokovnjak. Za reprezentanco ni toliko pomembna tehnična in taktična priprava, bolj pomembno je, da uspeš igralce prepričati, da igrajo s srcem. In to Tomaž zmore. Večina sedanje generacije je namreč izšla iz njegove U21 in on jim je pravzapral tudi pomagal utreti pot na tuje. V3eselim se reprezentancnih iger. vedeti pa moramo, da nimamo najboljše repke na svetu in tudi če zgubljamo, ni tragedija. če zgubljamo ponosno in v žaru borbe. Zato le pogumno v nove zmage (in poraze).
miha kljajic
# 13.03.2018 ob 07:48
Vso sreco Kavcicu. Upam, da ne pade pod vpliv svetovalcev, ker potem ne vidim napredka.

Super mi je, da je Kevin nazaj, upam, da tudi ostali dajo svoje za reprezentanco, navsezadnje v svojih klubih kazejo trenutno dobre forme.

Je pa dejstvo, da mi nimamo srece vsaj z medijskim nastopanjem selektorjev. Ko bo vroce in ko bodo novinarji napadali, bo Kakvcic na podobnem nivoju kot Katanec. Upam, da vsaj na igriscu pokazejo vec, da v tekme vstopajo z zmagovalno miselnostjo, da ne precenjujejo in povelicujejo malih reprezentanc....

VSO SRECO!!!!
Bivši uporabnik
# 13.03.2018 ob 08:40
staggerlee Bo treba najprej na en trening komunikacije. Tip je neprebavljiv lej sreča da mamo tebe, da poveš, kaj in kako bo treba. res je, predlagam, da Kavčič gre na en tečaj komunikacije, da bo lahko s tabo komuniciral. In če si privrženec reprezentance ti predlagam, da mu daš še ti en pro bono tečaj ležanja na kavču in šinfanja - tega Kavčič zagotovo ne zna početi dovolj dobro kot to znaš ti.
manuchao
# 13.03.2018 ob 08:06
A ne bi novinarji počakali da sploh vidimo kam pes taco moli? Morate takoj v napad?
Sindrom "športnega " dnevnika ekipa?
Ples
# 13.03.2018 ob 10:07
Meni se zdi prav posrečen. Vsakič ko ga vidim dajat izjave, imam občutek, da je malo slabe volje, potem pa čisto kul in dokaj konkretno pove, kar misli, pa še duhovit je - na način, ki mi je všeč, ni nastopaški.
Skratka, dober občutek imam in mu želim vso srečo.
TellingTheTruth
# 13.03.2018 ob 09:11
Ob 12h bomo dobili potrdilo, da se nič ne bo spremenilo!

Kaksne spremembe pa pricakujes? Da bo vpoklical Messija in CRja? Ali si mogoce mislil zaho jr. Ki nima kvalitete za tujino, v mb se pa slepa zato k mu fotr rihta?
Tine Maza
# 13.03.2018 ob 08:36
Treba dat človeku možnost.
soleti
# 13.03.2018 ob 17:57
Kaj imate toliko proti Kavčiču ker je kao slab govorec itd..To vsekakor ne pomeni, da nima nič v glavi...Igrišče in rezulati bodo svoje povedali..
Folk pada in naseda na dobro retoriko in leporečje,demagogijo..Znanje pa ne vidi, ne ceni itd.... Naša politika je živ dokaz kje smo, ko zmagujejo kvazi nakladači.
gospod iskreni
# 13.03.2018 ob 10:33
Težave so predvsem v obrambi. Drugje smo zelo dobro pokriti. Krhin začuda veliko igra, tukaj so še Kampl, Kurtić, Rotman in še kdo. Napadalni del za nas izjemno močan, Ilke blesti, Berić standardno dober, Verbič tudi zadeva, Birsa veliko špila, Matavž. Bo imel kar dovolj izbire
brehme
# 13.03.2018 ob 09:26
Kavčič je super, v vseh pogledih napredek napram Katancu. Mi je všeč, da išče igralce zunaj, in kako ceni Kmpla. Vse pa pove odrugih slovrnskih "strokovnjakih" ki so Kampla ocenili kot neperspektikvnega. Medtem Kampl igra Ligo prvakov, Ligo Evropo, in ima zelo vidno vlogo v močnem klubu, v katerem blestita zvezde prihodnejga prestopnega roka, Keita (gre v Liverpool poleti, dogovrjeno) in Timo Werner, želja največjih evrospkih klubov, in trenutno prva špica svetovnih prvakov.
Mislim pa da bodo pod Kavčičem tudi tekme gledljive, ker tisto pod Katancem je bilo mučenje žoge, pa naj si novinarji še tako prizadevajo z opisom tekem, kot na primer "igrali smo s svetvno velesili Anglijo",
Jazst2
# 13.03.2018 ob 13:50
@Demosten18

haha, človek zastavi čisto korektno vprašanje, pa takoj faše minuse...Odgovorov seveda ne


podton tvojih "vprašanj" je žaljiv, zato si odgovore poišči sam... menda ja obvladaš toliko?
mile952
# 13.03.2018 ob 13:10
Že to, da je prepričal Kampla naj igra, pomeni, da bo reprezentanca močnejša za 50%. Če pa še zaigra Berič, bo pa že kičasto. Obramba pa itak nikoli ni bila vprašljiva. Gola pod Katancem niso znali dat. Ga tudi s takšno taktiko kot jo je postavljal niso mogli.
don_draper
# 13.03.2018 ob 10:26
Ples

točno tako. Samo za povprečnega opazovalca je že preveč zahtevno, da razume Kavčičev nastop oziroma kakšno duhovičenje. Je le kakšno stopnjo višje na inteligenčnem nivoju, zato pa potem množice pravjo da je neprebavljiv ,ker je pač prezahteven da ga dojamejo. To je tako kot dobra knjiga, ni glih za vsakega....
Yufko
# 13.03.2018 ob 10:09
Sedaj pa lahko spet spremljam Slovensko reprezentanco, prej je nisem mogel ker mi je šel Katanec tako na jetra da ga nisem mogu vidit in ne slišat po TV.

Obvezno Beriča v napad je v izjemni formi, druga mi je pa vsejeno :)

Upam da pride kakšen novi noter, saj smo v preteklih letih večinoma z enakimi igral, in kot kaže tako pač ne gre.
Bono
# 13.03.2018 ob 13:37
Imam občutek, da se bo izcimilo nekaj dobrega iz tega.
Warbird
# 13.03.2018 ob 11:26
Hmmm, sprva sem bil zelo skepticen, oz. celo nasprotnik Kavcica ko se je zvedelo da bo on selektor, ampak moram povedat da mi je vedno bolj vsec njegov pristop in nastop, povsem nekaj drugega kar sem bil vajen zadnjih par let od Katanca, zaenkrat sem zelo pozitivno presenecen, sedaj naj me se samo prijetno presenetijo z igro pa ma je kupil za nekaj casa ...
stewie
# 13.03.2018 ob 08:42
Tine Maza, koga tu naslavljaš? Odgovorni na NZS so mu že dali možnost, če pa mu jo dajo kavčarji prek MMCja ali ne, pa je itak vseeno.
jackm8
# 13.03.2018 ob 13:33
Mu vsekakor dam podporo, vsaj za ene kvalifikacije saj na hitro ne moreš pričakovati ničesar, samo tole z avtomobilom je, pa malo zgrešeno. Še posebej v reprezentancah, kjer nimaš kadra in časa, da bi po svoje uigraval. Sistem mora biti prilagojen igralcem, ki jih imaš, nikakor ne obratni in je izjemno pomemben za igro. Lahko se pogleda v Italijo, kjer je selektor trmasto vztrajal s 3-5-2 proti Švedski, celo pustil Immobileja na klopi, ker 'ni ustrezal sistemu', potem pa so jo dobili po buči.
Warbird
# 13.03.2018 ob 16:32
Hmm ... Kampl se pravi ja, kaj pa Maroh ? :o
jackm8
# 13.03.2018 ob 16:11
Demosten, poglej kaj sta naredila Löw in Southgate preden sta bila izbrana za selektorja... Imamo kar imamo. Ne vem kaj ni bilo na voljo. Denarja nimamo. Če sta bila slučajno Reja in Prosinečki na voljo za isto ceno, vsekakor sem proti, samo ne grem, pa na pamet zaradi tega pametovati, saj ne vem kako so šla pogajanja. Je, pa bolje, da gre denar raje za igralne pogoje, brezskrbnost igralcev na zborih in mladince, kot da koga preplačamo.
stewie
# 13.03.2018 ob 13:10
Pravi Slovenec, kako lepo od tebe, da si dal priložnost tudi Kavčiču. Če mu je ne bi, potem tudi zaupanje s strani NZSja ne bi bilo vredno počenega groša. Mislim, da je sedaj Tomaž izredno počaščen in bo storil vse, kar je v njegovi moči, da si zasluži primerjavo z legenedarnim Kekom.
Yufko
# 13.03.2018 ob 11:09
Kljub tekmu da gre za prijateljska obračuna, moramo premagati Belorusijo drugače bo katastrofa, in pa vsaj remi z Avstrijo.
gospod iskreni
# 13.03.2018 ob 09:18
Že po nastopih jje boljši od Katanca. Pričakujem veliko.
zarman
# 14.03.2018 ob 13:58
...zato mi že nekaj časa nimamo ne lepega in ne kvalitetnega avta. Imamo nekako renaultovo "mašino" v olupku od Dacie Loggan. To je najboljši recept, kako se lahko za tabo obrne bistveno več mehanikov kot lušnih punc.
neymar_psg_10
# 14.03.2018 ob 12:04
Kapitan Kavčič bo obrnil slovensko barko novim horizontom naproti...
Demosten18
# 13.03.2018 ob 18:49
Pa se to...tole niso moje primerjave, ampak primeri nekoga pred mano. Osnovno bralno razumevanje, decko
Demosten18
# 13.03.2018 ob 18:29
@warbird

Hahahaha, komu ti decko, fantic? Bo treba se malo zganckov pojest, da bos ti meni decko pa da nimam pojma...

Seveda ni isto, ampak kot selektorja postavit nekoga BREZ referenc je pa tudi debilizem. Pa se to...najuspesnejsi selektorji (v preteklosti in sedanjosti) so ali bivsi uspesni trenerji klubov ali pa bivsi vrhunski igralci. Kavcic ni ne eno in ne drugo. Spet samo nastavljen kader...
Warbird
# 13.03.2018 ob 18:15
Demosten18 glej decko ti nimas pojma o cem govoris ! Selektor NI ENAKO trenerju ! Lahko si uspesen trener in zanic selektor, ali pa obratno ! Zato te tvoje primerjave niso niti malo na mestu !
Tuemsi
# 13.03.2018 ob 17:15
Od vseh, ki so po tujini (Nemčiji) iskali gastrbajterje je edino Kavčič našel Kampla, ki je vrhunski evropski igralec. Katana je v prvem mandatu od nekje našel tretjeligaša Isteniča, kasneje še Tavčarja, kasneje je Kek ali Stojanović našel še Maroha ampak od vsega skupej ni bilo veselja..
Jazst2
# 13.03.2018 ob 13:48
@Pravi-Slovenec
...sam vedno dajem priloznost tudi njemu


in koga briga, če mu ti daješ priložnost ali ne...?
Robin Lood
# 13.03.2018 ob 12:24
Samo da bo na naslednjih tekmah ponovno zaigrala Slovenija in ne Katanija, ki se je bala vseh, tudi tretjerazrednih reprezentanc.
stewie
# 13.03.2018 ob 11:11
Yufko, športne stave lahko hitro vodijo v zasvojenost in preden se dobro zaveš, ostaneš brez vsega. Potem pa kriviš fuzbalerje, pa ti nič ne pomaga.
primos
# 13.03.2018 ob 19:11
Soleti imas prav, ampak kje pa je do sedaj pokazal to svoje znanje.
Pri 50 ima manj klubski tekem kot nasi mladi trenerji kova Rozman ali Elsner
Nima nobene lovorike

Kaj pa potem ima in zakaj to tako skriva

Pa ne misliti da nocem nasih na EP
mend055
# 13.03.2018 ob 15:18
Da le ni novi selektor KAVČIČ nekdanji KAVČar?
Demosten18
# 13.03.2018 ob 14:25
@jazst2

zakaj žaljiv? a ker pove samo resnico? Potem mi pa, lepo prosim, ti povej kako naj drugič vprašam, da ne bodo ljudje užaljeni.

Jaz sem vprašal naslednje:" Mene pa zanima, kakšne uspehe je naš novi selektor dosegel v dosedanji karieri. Torej, ali ima kot trener kakšno titulo, pokal, karkoli."

In poiskal sem si sam, saj imaš tudi to v nadaljevanju komentarja. Vodil je 2 kitajska kluba, bil pomočnik pri enem slovenskem klubu, ko je bil le-ta državni prvak, "malo pomagal" (njegove besede) v Južni Afriki in bil pomočnik Katancu ter selektor U21. Če se ti pa to, da naštejem samo dejstva zdi žaljivo...potem je pa morda problem v tem, da ta dejstva že sama po sebi dokazujejo, da izbor morda ni optimalen in si s svojim odgovorom to samo potrdil.

Kavčič kot nogometaš ni bil nič posebnega. Kot trener nima nobenega uspeha, kot selektor prav tako ne...torej, lepo vprašam, zakaj je bil potemtakem izbran?
Pravi-Slovenec
# 13.03.2018 ob 12:55
V sodobnem nogometu ni dovolj, da si dober trener ampak se dober psiholog in motivator in tega mi v slovenskem prostoru nimamo razen Keka ki nam je to dobro pokazal...sam vedno dajem priloznost tudi njemu ampak poznam njegovo delo dokaj dobro in vsega tega zal nima danes delati z temi igralci ni enostavno...vsi se zavedamo slava, denar, ki vecino fantov spremenijo in jih je treba postaviti na realna tla to je najvecji problem sodobnega nogometa.
zmajmun
# 13.03.2018 ob 12:25
tale kavčič je pa tud govorec pa pol... komaj čakam intervjuje po tekmi
Demosten18
# 13.03.2018 ob 17:16
@jackm8

Slaba primera si izbral, oz.prav tadva dokazujeta kar pravim...Southgate je bil dolgoletni angleski reprezentant, prav tako je vodil vsaj en klub v PL. Low je pa s Stuttgartom igral finale pokala pokalnih zmagovalcev, pa mislim da ima tudi nemski pokal. Torej oba sta nekaj osvojila in imata izkusnje na najvisjem nivoju (igranje/manager v PL, manager v Bundesligi).
Kavcic ni bil trener niti v Slovenski prvi ligi, lepo te prosim.

Denarja je pa seveda dovolj, NZS obrne ogromno denarja, ker ga ze UEFA tako deli. Je pa seveda res, da je bolje nastavit enega svojega, ki te poslusa in uboga pa dela za male pare, ostalo pa pobasat, kot pa placat dragega tujca in si na ta racun pac ne nabasat zepov
BlackHole
# 13.03.2018 ob 12:55
Kaj to pomeni, da se vrača. Na seznamu je, prišel pa spet ne bo?
De Bruyne 17
# 13.03.2018 ob 12:27
Želim mu srečno. Kar se tiče komunikacije z javnostjo, ki jo mi opazovalci najbolj vidimo pa je na žalost slaba.. usaj meni se zdi ko gledam intervjuje z njim, kot da nima nobene volje, zagnanosti, pozitivne energije v pogovoru.. Kar se tiče pa dela z reprezentanti pa mu želim uspešno obdobje :)
stewie
# 13.03.2018 ob 16:46
Kaki Maroh neki, to je že zdavnaj zgodovina.
Čudno, da nisi po tej logiki potegnil ven še kakega Tavčarja ali Isteniča.
Demosten18
# 13.03.2018 ob 13:16
haha, človek zastavi čisto korektno vprašanje, pa takoj faše minuse...Odgovorov seveda ne.
Demosten18
# 13.03.2018 ob 11:52
Mene pa zanima, kakšne uspehe je naš novi selektor dosegel v dosedanji karieri. Torej, ali ima kot trener kakšno titulo, pokal, karkoli.

Upam namreč, da za selektorja članske reprezentance, ki bi morala v državi kot je Slovenija predstavljati vrh nogometa nismo postavili nekoga, ki nima ene (1) osvojene lovorike, razen tega, da je bil pomočnik trenerja Gorice, ko je slednja osvojila naslov, pa da je "bil zraven in pomagal" v Južni Afriki na SP. Aja, pa vodil je dva kitajska kluba.
wisan
# 13.03.2018 ob 11:52
Že vidim, da iz tega projekta ne bo nič. Selektor mora s svojo pojavo in predvsem s strokovnostjo pozitivno vplivati na igralce, na ekipo. Podobno kot sta to uspela Kokoškov in Ganni. Se strinjam s še kom, da mu je komuniciranje problem, a brez tega ne gre. Od enega selektorja pa že lahko pričakuješ, da pove kaj bo spremenil v igri in kadru in še kaj strokovnega, da bo uspešnejši od predhodnika. To, da pove kako bo Kampl spet igral ( pa čeprav je poškodovan !) in, kako je Katanec v petih letih ( ki sta bili total uspešni !!!??? ) že izvedel selekcijo, oz. pomladitev !!!???, to je sila malo in pod vsako kritiko. To ni čisto nič fantastično.
Pravi-Slovenec
# 13.03.2018 ob 08:00
Ob 12h bomo dobili potrdilo, da se nič ne bo spremenilo!
staggerlee
# 13.03.2018 ob 09:39
Glej hitti, take stvari se da natrenirati, vsaj delno. Kavčiču se vidi, da se počuti slabo pred kamerami, novinarji,... Problem bo nastal ob prvih neuspehih, seveda vsi upamo, da do teh ne pride, ko bo treba na tiskovkah povedat kaj konkretnega. Nam vsem bo pa spet nerodno, kot še ne tako dolgo nazaj pri njegovem mentorju.
Zlobni genij
# 13.03.2018 ob 09:35
Srečno g. Katanec. :)
staggerlee
# 13.03.2018 ob 08:13
Bo treba najprej na en trening komunikacije. Tip je neprebavljiv.
Kazalo