Branko Ilić je lani osvojil naslov državnega prvaka z Olimpijo, zdaj pa se vrača v Domžale. Foto: MMC RTV SLO
Branko Ilić je lani osvojil naslov državnega prvaka z Olimpijo, zdaj pa se vrača v Domžale. Foto: MMC RTV SLO

Nazadnje je nosil dres danskega Vejleja. Ilić je domžalski dres nosil že v sezoni 2006/07 in osvojil naslov državnih prvakov. Dobri nastopi so mu zagotovili prestop v Betis, od tam pa ga je pot vodila v Rusijo, kjer je igral za Moskvo in Lokomotiv iz Moskve. V nadaljevanju bogate kariere je igral še za ciprski Anorthosis, izraelski Hapoel Tel Aviv, beograjski Partizan, kazahstansko Astano, japonsko Urawo, Olimpijo in danski Vejle.

"Z Brankom smo bili v stikih že pozimi, a finančno nismo mogli konkurirati ponudbi iz Danske. Zdaj se je položaj spremenil, Branko si je zaželel vrniti domov in izjemno veseli smo, da bo bogato športno zgodbo ponovno pisal v rumenem dresu, v katerem mu je uspel največji preskok v karieri, saj se je prek NK-ja Domžale prebil tako v državno reprezentanco kot v La ligo. Verjamem, da lahko z bogatimi izkušnjami tako z domačih zelenic kot iz tujine skupaj z drugimi izkušenejšimi igralci to ekipo pripravi na največje in najpomembnejše tekme, ki nas takoj čakajo v Evropi. Obenem smo prepričani, da lahko v našo igro prinese konstantnost, ki nam je v preteklosti manjkala za preboj na domači sceni," je ob podpisu pogodbe z Iličem dejal športni direktor Matej Oražem.

"Veselim se vrnitve v Domžale. Od mojega zadnjega nastopa za klub je sicer minilo že nekaj časa, vendar sem vsa leta spremljal ekipo, zato vem, kaj se tukaj dogaja in kako kakovostno delo opravljajo. Ekipa bo tudi letos merila visoko v vseh tekmovanjih, na katerih bo nastopila, in prepričan sem, da lahko k moštvu s svojimi izkušnjami prispevam veliko nogometnega znanja," je dejal 36-letni branilec.