Josip Iličić se drži za glavo, saj je imel na nogi 2:2 in s tem podaljšek. Foto: Reuters
Josip Iličić se drži za glavo, saj je imel na nogi 2:2 in s tem podaljšek. Foto: Reuters
Marek Hamšik
Navdušeni Marek Hamšik je dvignil pokal. Foto: EPA
Lorenzo Insigne
Lorenzo Insigne je bil junak na olimpijskem stadionu v Rimu. Foto: EPA
Juan Manuel Vargas
Juan Manuel Vargas je znižal na 1:2. Foto: EPA
Nogometaši Guingampa se veselijo drugega pokalnega naslova. Foto: EPA

Tekma je bila preložena za 45 minut zaradi strelskega obračuna pred stadionom, v katerem so bili ranjeni trije navijači Napolija, eden izmed njih je v kritičnem stanju.
Neapeljčani so začeli sijajno, povedli so v 11. minuti, ko je Marek Hamšik našel Isnigneja, ki je z leve strani z natančnim strelom z desnico poslal žogo, ki se je odbila od vratnice v mrežo. Šest minut zatem je isti igralec pred vrati zadel Nenada Tomovića, od katerega se je žoga odbila za hrbet Neta.
Vargas vrnil Fiorentino v igro
Fiorentina je znižala v 28. minuti, ko je Juan Manuel Vargas izkoristil lepo globinsko podajo Josipa Iličića s peto in z močnim volejem z levico ukanil Pepeja Reino. Spretno se je izognil ofsajdzanki.
Iličić mimo vrat, Mertens v polno
V drugem delu so vijoličasti vse sile usmerili v napad. Vstopila sta Giuseppe Rossi (igral je prvič po 5. januarju) in Alessandro Matri. Dobrih deset minut pred koncem je moral zaradi drugega rumenega kartona zelenico zapustiti Gökhan Inler. Švicar je naredil prekršek nad Iličićem. V 84. minuti je imel slovenski reprezentant najlepšo priložnost za izenačenje. Po podaji Matrija se je sam znašel pred vratarjem Reino, a je z desne strani iz ugodnega položaja streljal mimo vratnice.
Vseh upov Fiorentine je bilo konec v sodnikovem dodatku, ko je po protinapadu končni izid postavil rezervist Dries Mertens, podal mu je Jose Callejon.
Napoli se veseli petega pokalnega naslova in drugega v zadnjih treh letih.

Italijanski pokal, finale, Rim:
Fiorentina - NAPOLI 1:3 (1:2)
70.000; Vargas 28.; Insigne 11., 17., Mertens 92.
RK: Inler 79./Napoli

Fiorentina:
Neto, Tomović, Gonzalo Rodriguez, Savić, Pasqual (56./Fernandez), Pizarro, Aquilani (83./Matri), Vargas, Joaquin (72./Rossi), Borja Valero, Iličić.

Napoli: Reina, Henrique, Fernandez, Raul Albiol, Ghoulam, Inler, Jorginho, Insigne (81./Behrami), Hamšik (64./Mertens), Callejon, Higuain (71./Pandev).

Sodnik: Daniele Orsato




Francoski pokal, finale, St. Denis:
Rennes - GUINGAMP 0:2 (0:1)
75.000; Martins Pereira 37., Yatabare 46.

Rennes: Costil, Kana-Biyik, Moreira, Armand, Danze, Makoun (68./Pajot), Konradsen (62./Oliveira), Doucoure, Grosicki (52./Madiba), Toivonen, Alessandrini.

Guingamp: Samassa, Pereira, Leveque, Sorbon, Kerbrat, Beauvue (84./Atik), Sankhare, Langil (79./Giresse), Mathis, Yatabare, Mandanne (69./Diallo).

Sodnik: Tony Chapron

Guingamp je drugič osvojil francoski pokal. Leta 2009 je v finalu prav tako ugnal Rennes (2:1).