Za 9 milijonov evrov kupnine so v Firencah pričakovali večji prispevek Josipa Iličića, ki je na 11 tekmah Fiorentina le štirikrat vstopil s klopi. Foto: EPA
Za 9 milijonov evrov kupnine so v Firencah pričakovali večji prispevek Josipa Iličića, ki je na 11 tekmah Fiorentina le štirikrat vstopil s klopi. Foto: EPA

Po pregledu v Amsterdamu pri specialistu ortopedu C. Van Dijku je Fiorentina sporočila, da operacija ni potrebna, a bo moral Josip Iličić počivati še dva tedna, preden se lahko vrne v postavo "viole".

25-letnega Kranjčana že vse leto mučijo poškodbe. Spomladi je tako kljub poškodbi skušal priigrati Palermu obstanek v Serii A, a mu to ni uspelo, v tolažbo pa mu je bil uspešen poletni prestop v Fiorentino za 9 milijonov evrov odškodnine.

Štirikrat za klub, enkrat za reprezentanco
A v Firencah ne morejo biti zadovoljni s prispevkom "Jojota", ki je v letošnji sezoni zaigral na samo štirih tekmah. Vsakokrat je vstopil s klopi in zbral vsega 106 igralnih minut. Iličić je za šestouvrščeni klub Serie A nazadnje igral proti Interju 26. septembra.

Zaradi težav z zdravjem Iličić tudi ni mogel pomagati Sloveniji v sklepnem delu kvalifikacij za SP 2014, čeprav je na septembrski tekmi na Cipru odigral pol ure in dosegel svoj prvi reprezentančni gol.

Uspešni Napoli tarča zmerjanja
Disciplinska komisija italijanske nogometne lige je kar štiri prvoligaše - Romo, Milan, Inter in Torino - kaznovala zaradi žaljenja tekmeca. Vsi klubi so si pogojno kazen prepovedi igranja ene tekme brez navijačev na eni izmed tribun prislužili, ker so njihovi navijači v Serii A prejšnji konec tedna zmerjali nogometaše Napolija.

Navijači Rome so med tekmo Roma - Napoli vzklikali: "Ogenj z Vezuva, operi jih!", navijači Milana so med tekmo Milan - Udinese povezovali nogometaše iz Neaplja s kolero, podobno skandiranje pa je bilo mogoče slišati tudi na tekmi Torino - Inter, in to od navijačev obeh moštev.

Disciplinska komisija je v svoji odločitvi zapisala, da so klubi kaznovani zaradi teritorialne diskriminacije. Kazni so pogojne za leto dni. Če se bodo podobni primeri v prihodnjem letu dni ponovili, jih bodo izvedli.